Yigit om lärdomen: ”Rocky är ju bara på film”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Foto: PONTUS ORRE

Det uppsvullna ögat och den missade VM-titeln blev en lärdom.

Nu ska en smartare Anthony ”Can you dig it” Yigit ta sin andra chans.

– Man måste var lite smartare och se till inte ta så mycket stryk. Jag tror det är det jag fattat, säger Stockholmsboxaren inför mötet med Siar Özgul i London på fredag.

Det har gått mindre än ett år sedan den iögonfallande förlusten mot Ivan Baranchyk i New Orleans.

Då fanns ett världsmästarbälte och ett eventuellt globalt genombrott på spel för en då 26-årig Farstagrabb.

Det slutade i en skräckskada och mindre rolig uppmärksamhet.

– Som tur var har jag fått en chans till. Eller rättare sagt har jag skapat den turen. Efter den matchen satte jag mig snabbt upp på hästen igen, jag har gått två matcher och jag känner att jag utvecklats, säger Anthony Yigit, 27, inför sin ”andra chans”.

Efter den där förlusten och det svullna ögat så har det blivit två segrar på tysk mark, en på knockout.

”En turkisk Rocky”

I London på fredag väntar Siar Özgul i London. Vilket enligt Yigit är hans nya chans till genombrott på den stora scenen.

– Det är min chans att komma ut från den här lilla bubblan och ut i stora världen. Om jag vinner den här matchen, det är då intresset blir stort och de stora pengarna kommer. Det är då Las Vegas och det där händer. Chanser som denna får inte många. Men det är här jag testas. Det är här många faller, och det gäller för mig att inte falla, säger Yigit.

Att Yigit, som har turkiskt påbrå, ställs mot en engelsman med liknande rötter har även gett fajten uppmärksamhet i Turkiet – då det är första gången någonsin två turkar möts i en proffsmatch.

Vad är det för fajter du ställs mot?

– Han är en slugger. Tänk dig Rocky. En turkisk Rocky som kommer framåt. Så jag får se till att akta mitt fina nylle, haha. Den här gången har jag tränat lite smartare och förhoppningsvis kommer inte det hända igen.

Vad lärde du dig från förlusten mot Baranchyk?

– Alltså, Rocky är ju bara på film. Man måste var lite smartare och se till inte ta så mycket stryk, jag tror det är det jag fattat, säger Yigit.

Foto: PONTUS ORRE

”Jag tror jag är favorit”

I filmens värld så besegrade ångvälten Rocky den mer tekniskt skicklige Apollo Creed. Men det är just Apollo Creed som dyker upp som liknelse när Yigit får frågan hur han ska hantera sin kommande motståndare.

– Kolla Apollo Creed hur han boxas. Han boxas på distans, kör jabben, rör sig runt, snabb på fötterna... Det gäller att göra så och jag tänker göra lite så.

Det kanske är tabu att fråga detta, men vad hade en förlust på fredag inneburit?

– Jag tror att jag är favorit fortfarande även om jag är bortaboxare. Det är lite jobbigt att vara favorit för om han vinner kommer han slå förväntningarna, och då kommer de att satsa på honom i stället för mig, och det vill jag ju inte, säger Yigit och fortsätter:

– Jag tränar hårt, jag är duktig. Håller jag huvudet skarpt tror jag absolut att det kommer min väg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN