Murray utslagen ur Australian Open

Hade jätteläge att äntligen gå hela vägen

Publicerad 2017-01-22

Förbannelsen i Melbourne fortsätter för Andy Murray.

Världsettan är utslagen ur Australian Open.

Den 29-årige britten förlorade åttondelsfinalen mot 50-rankade Mischa Zverev som gjorde sin livs match.

– Vem hade trott det här, en jätteöverraskning, säger experten Mats Wilander i Eurosport.

I torsdags slogs regerande mästaren Novak Djokovic, Serbien, ut ur herrarnas singelturnering i årets första grand slam. På söndagen var det den andra fjolårsfinalisten, Andy Murrays, tur.

29-årige Murray, som varit världsetta sedan november, kunde inte rå på 50-rankade Mischa Zverev som vann i fyra set (7–5, 5–7, 6–2, 6–4) efter tre timmar och 33 minuters spel på centrecourten i Melbourne Park.

– Jag är besviken förstås. Han spelade bättre än mig och förtjänade att vinna.  Han gjorde grymma saker i slutet, säger Andy Murray.

”Vet inte hur jag gjorde”

Den jämnårige Rysslandsfödde tysken hade svårt att förstå vad som hänt när han intervjuades på innerplan, och tackade publiken, efter storskrällen.

– Jag vet inte hur jag gjorde det. Det här betyder oerhört mycket för mig, säger Zverev som nu för första gången i karriären är framme i kvartsfinal i en grand slam-turnering.
Murray har varit i final i Australian Open fem gånger men aldrig vunnit.

Lillebror också nära skrälla

Succén hade kunnat vara total för familjen Zverev. Lillebror Alexander Zverev var nämligen nära att slå ut Rafael Nadal i en femsetare under lördagen men lyckades inte välta sin tennisjätte som storebror gjorde.

Tiebreak-Wawrinka

Världsfyran Stan Wawrinka, som vann Australian Open för tre år sedan och tränas av svenske Magnus Norman, har pressats i flera av sina första matcher i Melbourne. Så även i dag.
31-åringen vann förvisso i raka set mot 89-rankade italienaren Andreas Seppi men tvingades till tiebreak i samtliga tre set, 7–6 (2), 7–6 (4), 7–6 (4).
Med Murray ute ur turnerningen så slipper Wawrinka möta världsettan i en eventuell semifinal. I kvartsfinalen väntar Jo-Wilfried Tsonga, Frankrike.