Kan bli Fredricssons nya stjärna

Fredricson på Gamelus.
Fredricson på Gamelus.

Europamästaren Peder Fredricson letar nya topphästar. Främst i Belgien.

Men kanske finns nästa stjärna hemma i grannskapet.

I helgen testade Fredricson unghingsten Gamelus R – och vann direkt.

Peder Fredricson, ny åtta på världsrankningen, hade en enda tävlingsfri helg denna höst, den gångna helgen. Då passade han på att tävla hemma i Skåne och Flyinge. Anledningen var Gamelus R, en smidig och ganska liten häst, kvick i benen och helt i Fredricsons smak.

– Jag har haft honom hemma i ett par, tre veckor, och han känns verkligen lovande. Jag tror mycket på den, säger Fredricson.

Men det är mycket kvar att slipa på denna svarta diamant, ännu bara sex år. Tre felfria rundor i Flyinges nationella unghästtävlingar, seger i SSWB Stallion Trophy och biljett till Göteborg Horse Show i februari lovar dock gott. 

Hästen ägs av Krister Svedberg, Blädde gård, och är godkänd för avel. Hur planen ser ut på sikt är lite oklart. 

– Vi har inte kommit så långt i saker och ting än, säger Peder Fredricson.   

Från Sjöbo

Redan innan EM i Göteborg i augusti hade Peder Fredricson bestämt sig för att ägna hösten åt att leta nya ämnen för hoppning på toppnivå. Belgien är favoritlandet. Det var där han hittade H&M All In som han tagit både OS-silver och EM-guld på och som är en av världens absolut  bästa hästar.  

Fredricson.
Fredricson.

Gamelus R hör emellertid hemma i Sjöbo, fem mil hemifrån Fredricsons anläggning på Österlen. 

– Ja ibland behöver man inte gå över ån efter vatten. Det är jättekul med den här hästen, men vi behöver ännu fler, säger Fredricson.

Så medan Gamelus R står på tillväxt fortsätter jakten på hästar som hela världens ryttare letar efter. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.