Mardrömsskytte sänkte Sverige: ”Fruktansvärt”

Uppdaterad 2023-01-09 | Publicerad 2023-01-08

Sebastian Samuelsson tvingades till tre straffrundor i sitt sista skytte i singelmixedstafetten.

Då slutade Samuelsson och Anna Magnusson på tionde plats – två minuter och 19 sekunder efter ett överlägset Norge.

– Jag tror det är det sämsta skidskytteloppet jag gjort sedan jag började köra världscupen, säger Samuelsson i SVT.

Följ ämnen
Skidskytte

Sverige tvingades till en ändring i singelmixedlaget inför söndagens stafett i skidskyttevärldscupen i slovenska Pokljuka.

Detta eftersom Linn Persson inte kände sig helt kurant. Hon ersattes därför av Anna Magnusson. Således utgjordes laget av Magnusson och Sebastian Samuelsson.

Nära mardrömsstart

Då var det svenska laget nära att få en mardrömsstart. På andra skyttet sköt Samuelsson tre bom – men räddade sig själv genom att sätta alla extraskott.

Det gjorde att Magnusson fick gå ut på sin första sträcka som nia, 17,8 sekunder efter täten. Magnussons skytte gick på bästa vis, och en nolla senare hade hon tagit laget upp till sjätte plats. Därefter klättrade svenskan ytterligare en placering vid andra skyttet innan hon växlade över till Samuelsson, drygt 35 sekunder efter ledande Norge.

”Fruktansvärt dåligt”

Samuelsson höll femte platsen fram till det sista stående skyttet. Då blev det fyra bom. Därefter räddade inte ens extraskotten svensken som till slut fick ge sig iväg på tre straffrundor.

Sebastian Samuelsson.

Han växlade över till Magnusson som elva, mer än en och en halv minut efter Norge.

– Det är fruktansvärt dåligt. Jag tror det är det sämsta skidskytteloppet jag gjort sedan jag började köra världscupen, säger Samuelsson i SVT och fortsätter:

– Jag kan inte försvara det på något sätt. Det är rent utsagt väldigt dåligt. Det är inget som ska hända – och det är nog inget som kommer att hända igen.

Magnusson klättrade en placering på sin sträcka och Sverige slutade därmed tia.

– Det är tufft i dag. Det är tufft med skidskytte när det inte riktigt stämmer och i dag gjorde det inte det för oss, säger Magnusson.

I täten var det en kamp mellan Norge och Frankrike. Där visade sig Norges Vetle Sjåstad Christiansen och Ingrid Landmark Tandrevold vara starkast och duon knep till slut en överlägsen seger. Schweiz slutade trea.

Senare under dagen åks mixedstafett. Då blir det svenska laget som planerat; Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Mona Brorsson och Elvira Öberg.