Krasch avbröt SM-tävlingarna i skicross

Sandra Näslund överlägsen vinnare efter avbrottet

1 av 5
SPORTBLADET

BOLLNÄS. Skicross-säsongen har präglats av Anna Holmlunds svåra krasch.

Och SM-tävlingarna i Bollnäs hann knappt inledas innan tävlingarna fick avbrytas efter att 17-åriga Isabelle Lid Berg kraschat illa.

Lidingö-åkaren fördes från backen i ambulans.

Hela skicross-Sverige har haft en mycket tung period efter att sportens stora stjärna Anna Holmlund kraschade så illa i Innichen att hon fortfarande vårdas, medvetslös, på sjukhus.

Och när den svenska eliten samlades i Bollnäs i dag för SM i Bollebacken var olyckan framme igen.

”Varit vid medvetande”

I damernas tredje heat fick IFK Lidingös Isabelle Lid Berg bakvikt på näst sista hoppet och kraschade så illa att hon inte kunde lämna backen för egen maskin.

I en knapp halvtimme blev hon liggande i backen innan hon kunde fixeras i nacken och flyttas till ambulans som körde henne vidare till sjukhus.

– Det vi vet är att hon har varit vid medvetande hela tiden, men exakt vad som skadan består i vet vi inte i nuläget, säger Urban Persson, tävlingssekreterare.

Näslund överlägsen

Tävlingarna återupptogs efter cirka en halvtimmes uppehåll och tävlingsspeakern meddelade i högtalarna att det ”inte ska vara något allvarligt” med Lid Berg.

Damklassen vann storfavoriten Sandra Näslund efter att ha vunnit alla heat under hela dagen.

– Det var kul, en fin bana. Det kändes bra hela dagen, säger hon samtidigt som Victor Öhling Norberg kommer i mål som vinnare i herrklassen.

– Det är starkt gjort, man förstår att han inte haft motivationen att åka, men det är riktigt bra gjort att komma tillbaka och vinna, säger hon.