Officiellt: Oscar Hiljemark klar för Genoa

avPelle Strandman

Foto: Pontus Lundahl/TT

I går uppgavs Oscar Hiljemark vara klar för Genoa.

I dag blev övergången officiell.

Den svenske landslagsmittfältaren lånas ut från Palermo med en tvingande köpoption.

Ständigt krisande Palermo harvar allt jämt i bottenträsket i Serie A på näst sista plats. I går valde klubbledningen att sparka tränaren Eugenio Corini, något som innebär att presidenten Maurizio Zamparini, sedan han tillträdde 2002, har gjort sig av med 40 olika tränare i klubben, varav nio det senaste året.

Nu väljer Oscar Hiljemark att lämna kaoset i Palermo. Klubben har i dag meddelat att svensken först lånas ut till ligakonkurrenten Genoa för resten av säsongen för att till sommaren köpas loss helt av Ligurienklubben med en tvingande köpoption.

Skrivit på flerårigt kontrakt

Redan i går uppgav La Gazzetta Dello Sport att mittfältaren var klar för klubben som, enligt tidningen, köper loss honom för 28 miljoner kronor.

Hiljemarks representant Carl Fhager har i dag varit på plats i Genoa för att slutföra förhandlingarna. Enligt honom har svensken skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2020.

Även Robin Quaison ryktas vara på väg bort från Palermo. Rapporterna placerade först svensken i Sampdoria, men i går kom uppgifter på att Juventus visar intresse.

ARTIKELN HANDLAR OM