Basket

NBA-ikonen: Jag vill se den där hunden i Taylor

Av: 

Petter Westin

SPORTBLADET

Han var en av basketvärldens mest fruktade försvarsspelare.

Och Bruce Bowen tror att Jeffery Taylor kan gå samma väg.

– Det är helt upp till honom, säger NBA-legendaren till Sportbladet.

Bruce Bowen.
Bruce Bowen.

Nuförtiden är Bruce Bowen, 42, tv-expert och podcast-värd på amerikanska jättekanalen ESPN. Men främst är han känd för sina tre NBA-titlar med San Antonio Spurs, där hans stenhårda försvarsspel och träffsäkra trepoängsskytte var en oumbärlig del av lagbygget.

Taylor – en ny Bowen?

Just den kombinationen har en del basketfolk känt igen i Jeffery Taylor.Svensken är inget fan av liknelsen, men Bowen förstår vad som menas:

– Jeffery kan hitta sin egen niche. När coacher säger att någon ”har chansen att bli en ny Bruce Bowen”, så syftar de inte nödvändigtvis på vad jag gjorde rent spelmässigt – utan mer en spelare som jobbar riktigt hårt, utvecklas år för år och bygger en långsiktig karriär tack vare det.

Kan han bli en riktig ”stopper” i försvaret som du var under din karriär?

– Det hänger helt på honom och hur hårt han arbetar. Jag vill se den där hunden, spelaren som vägrar vika ned sig, som försvarar varje anfall som om han inte släppt in en enda poäng – och inte tänker göra det heller. Jeffery står sig redan bra defensivt, och i takt med att han anpassar sig ännu mer till snabbheten och strukturen i NBA-spelet kommer han bli ännu bättre, säger Bruce Bowen.

Tror på Jerebko

Jonas Jerebko var bänkad under stora delar av fjolårssäsongen, och jagar revansch nu. Bruce Bowen tror på den 26-årige svensken.

– Det bästa är att han nu får en riktig nystart. När en ny coach kommer in är det viktigt att sätta sitt avtryck på laget, och Jonas har chansen att göra det med Mo Cheeks.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket

NBA