Northug erkänner: 'Jag körde rattfull'

avAndreas Käck, Fredrik Falk

1 av 15

Petter Northug bekräftar i kväll att han körde bilen som kraschade i Trondheim natten till söndagen.

Skidstjärnan uttalade sig i ett pressmeddelande.

– Jag hade druckit alkohol, säger han enligt VG.

Foto: TT
Petter Northug.

Det var vid natten till söndagen som norske skidstjärnan Petter Northugs bil, en Audi A7, kvaddades totalt efter att ha kört av vägen i Trondheim. Polisen bekräftade tidigt att två personer omhändertagits, en som är född 1986 och en som är född 1991.

Ett vittne uttalade sig för Dagbladet.no och sa att han sett 28-åringen på utestället Studio 26 i Trondheim centrum samma natt som hans bil kraschade.

– Jag var på Studio 26 i natt, och Petter Northug var där. Han var där i flera timmar tillsammans med ett ”gäng”, säger Rune Blomstervik till Dagbladet.

”Mår väldigt dåligt”

Det dröjde till 21-tiden, svensk tid, innan Northug själv uttalade sig.

I ett pressmeddelande erkände han brott.

”Petter Northug har bekräftat för polisen i Trondheim att det var han som körde bilen som var involverad i en olycka på söndagsmorgonen. Northug har också förklarat att han var påverkad av alkohol, står att läsa i pressmeddelandet som är skrivet av managern Are Särum Langås.

– Jag vill å det djupaste beklaga det som har skett. Jag mår väldigt dåligt just nu och är väldigt besviken på mig själv. Samtidigt är jag tacksam för att min dåliga omdöme inte fick större konsekvenser. Jag har öppet berättat för polisen om det som hände, och är beredd att ta straffet för mina handlingar, säger Northug själv i pressmeddelandet.

ARTIKELN HANDLAR OM