Spelade bort allt – flickvännen stack

Av: David Tanentsapf, Minimedia

Publicerad:

Stjärnan berättar om sitt spelmissbruk: ”Skämdes så mycket…”

Sam Trickett. Neil Stoddart/Pokerstarsblog.com
Sam Trickett. Neil Stoddart/Pokerstarsblog.com

Han är tidernas näst mest framgångsrike turneringsspelare och har vunnit motsvarande 125 miljoner kronor i karriären.

Men så sent som 2009 var Sam Trickett helt utblottad hade kostat honom allt han hade – inklusive flickvännen Natasha.

– Jag skämdes så mycket, säger han.

Engelsmannen Sam Trickett är bara 27 år gammal men har hunnit med mer under sina år än vad de flesta gör under en hel livstid.

Som 17-åring var han en lovande fotbollsspelare och provspelade både med Nottingham Forest och Sheffield United men två allvarliga korsbandsskador satte punkt för den drömmen.

I stället började han jobba som rörmokare för en vän och gjort lärlingstjänst som gasmontör. Men det tog inte lång tid innan han upptäckte pokern.

– Jag trodde aldrig att jag skulle bli någon stor pokerstjärna. Jag såg det bara som ett sätt att tjäna snabba pengar. Jag har alltid drömt om att ha fina bilar och hus, men har aldrig velat jobba för det. Att spela kändes som en genväg, säger han Daily Mirror.

"Betedde mig som en idiot"

Men efter ett par års växande framgångar vid pokerbordet raserades allt. Sam Trickett hade 250 000 pund, alltså lite drygt 2,5 miljoner kronor, på sitt konto på bara lite drygt sex månader försvann det allra mesta. Ju mer han förlorade, desto högre spelade han, och till slut hade han till och med förlorat insatsen till huset han och flickvännen Natasha Sandhu skulle köpa.

Ändå sa han inget om sina problem till varken henne eller till sina vänner och familj.

– Jag ville inte att någon skulle veta att jag var pank. Jag skämdes så mycket. Så när vi gick ut försökte jag alltid köpa rundor eller betala för maten. Jag sa inte till Natasha att jag förlorat pengarna heller. Jag sa att jag inte ville köpa huset eftersom jag inte gillade det. Vi bråkade hela tiden eftersom jag betedde mig som en idiot, så till sist gjorde vi slut, säger Sam Trickett.

Och Sam Tricketts dåliga spiral fortsatte. Han drog på sig skulder, fick hjälp av sina föräldrar, spelade bort alltihop igen, sålde sin bil, vann på nytt, spelade bort allt…

"Vill inte ha nån annan"

Vändningen kom sommaren 2010 när han blev uppbackad till WSOP i Las Vegas.

– Jag kom dit utan några pengar men cashade för 500 000 pund och efter det har det varit uppåt hela tiden, säger Sam Tricket.

"Uppåt" är en underdrift när man pratar om Sam Trickets pokerkarriär. Engelsmannen har spelat in 19 877 332 dollar eller 125 miljoner kronor i liveturneringar vilket är näst mest genom tiderna. Bland annat tog han en andraplats i redan legendariska "The Big One for One Drop" under WSOP 2012, en andraplats värd lite drygt 10 miljoner dollar eller 63 miljoner kronor enligt dagens växelkurs.

Hur mycket mer det blivit vid cash game-borden kan vi bara spekulera i.

Och flickvännen Natasha, som han blev ihop med redan som 14-åring, har han också fått tillbaka.

– Under året vi var ifrån varandra tänkte jag aldrig på att ha en annan tjej. Jag ville inte ha någon om det inte var hon, säger Sam Trickett till Daily Mirror.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN