”Jag skrev ut mig själv för att hinna med flyget”

Regerande världsmästaren på väg tillbaka efter trippla krascher: Läkarna var inte alltför imponerade

Tai Woffinden.
Tai Woffinden.

Tai Woffinden kraschade våldsamt i England i helgen, men det ska inte stoppa honom från att köra VM-premiären i Nya Zeeland.

På lördag kastar han kryckorna och grenslar speedwaycykeln.

– Jag skrev ut mig själv från sjukhuset för att hinna med flyget, säger den regerande världsmästaren.

Tai Woffinden har kraschat illa förr. Här under VM-deltävlingen i Stockholm 2013.
Tai Woffinden har kraschat illa förr. Här under VM-deltävlingen i Stockholm 2013.

På lördag drar VM-säsongen i gång i Auckland, Nya Zeeland. Tai Woffinden är på plats trots att han i lördags, då hans Wolverhampton besegrade Leicester i Elite League, var inblandad i inte mindre än tre krascher.

Vid den tredje kollisionen körde han på Mads Korneliussens bakhjul, kastades av cykeln, landade på ryggslutet och brakade in i sargen. Den övergivna speedway cykeln fortsatte sin resa, över luftstaketet.

– När jag studsade av banan förstod jag att hade lite problem, säger Tai Woffinden.

”Jag trodde foten var bruten”

Ryggskadad fördes han till sjukhus, där läkarna även konstaterade ligamentskador i högerfoten.

– Det var från den första kraschen. Jag trodde att foten var bruten, men tack och lov är den inte det, säger 23-åringen på sin officiella hemsida.

Dagen efter krascherna lämnade Tai Woffinden sjukhuset och åkte raka vägen till Heathrows flygplats, för att inleda den långa resan till Auckland.

– De (läkarna) var inte alltför imponerade när jag sa att jag måste gå eftersom jag har ett plan till Nya Zeeland att passa. Det är som det är och måste bli gjort, säger Tai Woffinden.

Två nyckelbensbrott förra säsongen

Under mellanlandningen i Singapore passade han på att se den tredje kraschen på Youtube.

– Det ser inte ens så illa ut, skriver han på Twitter.

Den regerande världsmästaren går på kryckor och måste, i brist på andra alternativ, ägna tiden fram till Grand Prix-premiären åt vila och rehabilitering.

– Jag går på smärtstillande och kämpar med rörligheten i vänsterbenet, vilket är en följd av smällen mot ryggslutet, höften och ändan. Det är verkligen smärtsamt, men röntgen visade att inget är brutet. Det största problemet är att jag måste använda högerfoten, där jag har ligamentskador. Kan jag inte köra den första träningen får det bli så.

Tai Woffinden vet hur man besegrar både smärta och motståndare. Förra säsongen, då han blev världsmästare för första gången, drabbades han av två nyckelbensbrott.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN