Stjärnan skadad när Northland vann

Kopplade greppet om finalserien

Northland Basket krossade Norrköping Dolphins i den första SM-finalen.

Men seriesegrarna ser ut att behöva klara sig utan skadade stjärnan Tina Trebec.

– Om det var tufft innan är det väl på gränsen till omöjligt nu, säger coachen Jens Tillman.

Northland har kopplat greppet om finalserien. Inför 2600 personer i Luleå Energi Arena slog hemmalaget svenska mästarinnorna Norrköping Dolphins med 73-59.

Northland tog kommandot från start och Dolphins lyckades aldrig stoppa hemmalagets offensiv.

Segern blev dock dyrköpt för Northland som fick Tina Trebec knäskadad i den andra perioden.

– Fy fan, jag har fortfarande inte riktigt fattat vad som hände. Efter att Tina (Trebec) skadade sig kände jag: "usch nu blir det tungt". Hon var så otroligt bra, helt sjukt. Men det gick ändå, fråga inte hur, säger coachen Jens Tillman.

”Gjorde min bästa coachinsats i karriäre”

Trebec, som var en av matchens bästa spelare och stod för 12 poäng innan skadan, fördes till sjukhus och nu ser säsongen ut att vara över.

– Uppförsbacken är förjävla stor nu. Om det var tufft innan är det väl på gränsen till omöjligt nu. Men även rödluvan klarade väl sig från stora stygga vargen. Det här laget förvånar mig match efter match och hittar nya vägar vi får se om vi hittar en väg ur det här också, säger Tillman.

Northland hade återigen stor stöd av hemmapubliken. Över 2 600 personer såg den första finalen i bäst av fem.

– Jag gjorde min bästa coachinsats i karriären men ingen hörde ett ord. Jag sa så otroligt kloka och smarta saker. Jag stod en halv meter från tjejerna och skrek, men ingen hörde. Jag trodde inte att vi skulle kunna toppa trycket från förra matchen, det är helt otroligt, säger Tillman.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN