Två svenskar bland de sju bästa

SPORTBLADET

Martin Johnsrud Sundby vann jaktstarten

Ingen pallplats - men ett svenskt styrkebesked.

Calle Halfvarsson och Marcus Hellner gick i mål bland de sju bästa i jaktstarten i Kuusamo.

– Det lilla extra man behöver när de rycker finns inte där än, säger Halfvarsson till SVT.

Calle Halfvarsson och Marcus Hellner startade en bit efter täten, men efter en bra start kunde båda köra upp sig och vara med i gruppen längst fram.

Petter Northug, som har haft en tuff uppladdningen inför säsongen, orkade också haka på. I alla fall fram till avgörandet - då fick norrmannen ge sig.

De två svenskarna orkade inte heller hänga på när Martin Johnsrud Sundby, Alexander Legkov och Maxim Vylegzhanin skruvade upp tempot för att splittra fältet.

”Jag är inte riktigt i toppform”

Väl inne på upploppet var Johnsrud Sundby starkast och vann före Vylegzhanin och Legkov. Halfvarsson blev bäste svensk på en sjätteplats och Hellner slutade sjua.

– Men placeringen är jättebra för att vara mig, jag har inte så många topp tio-placeringar i världscupen. Det är jag nöjd med, jag gör ett bra lopp. Men när man är så nära de tre där framme så hade man gärna velat vara 20 meter närmare där i backen, säger Halfvarsson till SVT.

– Det är formen, jag är inte riktigt i toppform. Det lilla extra man behöver när de rycker finns inte där än, men det ska inte finnas där heller.

Hellner, som var tredje snabbast i spåret, kände sig inte så pigg under loppet.

– Jag kände uppför att jag inte hade något tryck i benen. Så fort tempot ökade blev jag stum. Jag försökte svara emot, men det gick bara inte, jag blev parkerad, säger Hellner.

– Speeden in benen finns inte riktigt.

ARTIKELN HANDLAR OM