”Jag ska ödelägga hans liv”

SPORTBLADET

Northugs nya utspel

LILLEHAMMER. För andra gången besegrade ryssen Maksim Vylegzjanin norske stjärnan Petter Northug.

Det kommer inte ske i OS – den ryss som åker sista sträckan kommer att få det tufft.

– På stafett är det krig och man får bara hoppas att man går ut jämnt med Ryssland på deras hemma-plan. Då ska jag ödelägga hans liv, så han inte kan visa sig på en idrottsplats igen, säger Petter Northug.

Norge vann inte stafetten på hemmaplan i går.

Maksim Vylegzjanin stack från Petter Northug tidigt på väg in i stadion och norrmannen hade inte en chans.

– Jag har inte det trycket, sa Petter Northug som varit virussjuk två månader under försäsongen.

”En dröm att slå dem”

Det var andra gången som Petter Northug blev besegrad av just Vylegzjanin.

Men i norrmannens OS-dröm sker det inte.

– Det är ju i Ryssland vi ska ta dom. Det är en av de stora drömmarna att slå Ryssland på hemmaplan, säger Petter Northug till norska tidningen VG.

För VG har Petter Northug också berättat att han ska ”ödelägga livet” på den ryska åkare som kommer att köra sista sträckan på OS-stafetten.

Petter Northug är känd för att leverera utspel under tävlingsammanshang, men det extrema uttalandet har sagts utanför tävling. Han pekade inte ut vem i det ryska laget han riktar sitt utspel mot mer än den som kör sista sträckan. Enligt VG sa Petter Northug att åkaren på den sista etappen ska ödeläggas ”psykiskt, verbalt och inte minst i spåren”.

Ledningen tar avstånd

Den norska landslags-chefen Vidar Löfshus, säger till VG att uttalandet är extremt och får stå för Petter själv. Alexander Legkov, som gjorde en stark tredjesträcka i går, svarar bara ”Ohhh” när VG berättade om utspelet.

Petter Northug blev även slagen av landsmannen Finn Haagen Krogh, i Norges andralag. Den svenske stjärnan Marcus Hellner, som hade bästa tid på sista sträckan noterade Vylegzjanins kross av Northug.

– Det är intressant att se att han fick stryk i dag. Den här spurten borde han väl ta egentligen. Det är väl bra, att det går, säger Hellner.

ARTIKELN HANDLAR OM