Fredriksson tvingad till akut operation

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Testikeln kunde dö”

Foto: BILDBYRÅN
Mathias Fredriksson, med fyra VM-medaljer på meritlistan, är i vinter ny expert i SVT:s Vinterstudio.

Mathias Fredriksson är ny expert i SVT.

Men för bara tre veckor sedan tvingades den förre längskidåkaren till en akut operation – i pungen.

– Testikeln dör på bara några timmar så de slängde in mig på operationsbordet, säger Fredriksson.

Mathias Fredriksson debuterade som SVT:s nya längdskidsexpert i Vinterstudion för två veckor sedan. Men uppladdningen inför det nya uppdraget var inte den bästa för 40-åringen.

Bara veckan innan tvingades Fredriksson till en akut operation.

– De opererade mig i pungen. Jag fick ont i höger testikel och de trodde att den roterat runt, eller vridit sig, så att blodtillförseln blev stryp. Så då blev det akut operation, säger den förre skidstjärnan och fortsätter:

– Om den har vridit sig så är det väldigt ont om tid. De ville inte chansa, testikeln dör på bara några timmar så de slängde in mig på operationsbordet. Men det var tydligen helt okej så de sydde igen mig igen.

”Hade helvetets ont"

Problemen var dock inte slut där. Fredriksson, som hade fått bitestikelinflammation, fick tillbaka problemen för en vecka sedan.

– Jag fick ligga inne och fick antibiotika intravenöst. Då mådde jag klart mycket sämre och var inte kaxig. Det gjorde helvetets ont.

Fredriksson är nu sjukskriven och äter antibiotika. Men det är ingen fara för hans medverkan i Vinterstudion.

– Jag springer väl inget maraton, men medeldistans går bra. Jag mår mycket bättre och jag kommer att sitta i Vinterstudion nästa helg, lovar han.

Fredriksson vann under sin karriär tre VM-medaljer, ett OS-brons i stafetten och ett VM-silver på 15 kilometer i Lahti 2001. Fredriksson vann även den totala världencupen 2002/2003.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM