”Det är pinsamt – vill väl ha igen pengarna”

Mikkel Hansen rasar efter Sportbladets avslöjande

avMartin Tolén

Foto: Darko Bandic / TT / NTB Scanpix

Sportbladet kunde i går avslöja att Mikkel Hansen straffas med böter efter att ha knuffat till en kvinnlig funktionär.

Nu rasar stjärnan mot domen.

– Det är pinsamt, säger han enligt Ekstrabladet.

Det var i semifinalmötet med Sverige i fredags som den danske superstjärnan Mikkel Hansen, 30, ilsknade till.

Sportbladet kunde i går avslöja att Hansen bestraffats med 40 000 kronor i böter efter att ha knuffat till en kvinnlig funktionär på vägen in i omklädningsrummet under halvtidsvilan.

– Han ska ha vägrat gå ut rätt väg i halvtid och knuffat till en kvinnlig funktionär, sa en uppgiftslämnare till Sportbladet.

Förutom bötesbeloppet tilldelade europeiska handbollsförbundet även danska förbundet en varning för ”verbalt och fysiskt angrepp på en funktionär”.

”Vill ha igen pengarna...”

Men nu rasar PSG-stjärnan över domen.

30-åringen hävdar att han inte har knuffat till en funktionär.

– Nej, det har jag inte. Vi har också vänt tillbaka med vårat svar och den riktiga versionen. Jag tycker att det är konstigt att man kan få böter för att ha gått fel väg ut. Det finns inte så mycket mer att säga, det verkar som att det kroatiska förbundet är ute efter att få igen pengarna de gått miste om när de inte tog sig till semifinal, säger Hansen till TV2, enligt Ekstrabladet.

Rasar: ”Det är pinsamt”

Han drar bland annat paralleller till kroatiske förbundskaptenen Lino Cervar som fick ett mindre bötesbelopp, 30 000 kronor, för att ha hållit fast en vitrysk spelare i slutminuterna av deras möte i mellanrundan.

– Jag tycker att det är pinsamt att läsa att vi har fått böter som är större än vad det är att hålla en motståndare i tröjan (den incident Cervar fälldes för reds. anm.). Det sätter väl det hela i perspektiv, inte sant?, säger Hansen.

Danmark förlorade bronsmatchen mot Frankrike med 29–32.

ARTIKELN HANDLAR OM