Danska tidningarna: ”Nu ska vi ha hämnd!”

Pekar ut Sverige som underdogs i semifinalmötet

Efter Frankrikes sena seger mot Kroatien i går kväll stod det klart att det blir ett skandinaviskt stormöte i semin i handbolls-EM.

Efter beskedet var de danska tidningarna snabba med att lyfta det danska landslaget som klara favoriter.

Fredagskvällen kommer att bjuda på ett nervkittlande rivalmöte i form av DanmarkSverige i EM-semin. Efter att Sverige förlorat sin match mot Norge i går och sedermera fått hjälp till semifinalen av det franska landslaget gick danska journalister snabbt ut och pekade ut grannlandet som svagare.

”... i år är det ett relativt ungt, svenskt landslag som tagit sig vidare och som nu ska möta Danmark i semifinalen – i en match där de danska olympiska mästarna får ta på sig favoritskapet”, skriver BT.

”Klar favorit mot grannationen”

Extrabladet är offensivare i sina uttalanden om det kommande svenska motståndet.

”Sverige väntar i semi – nu ska vi ha hämnd!” går det att utläsa i en krönika från onsdagskvällen. Rubriken syftar till den svenska segern över Danmark i OS 2012, samt den oavgjorda kampen i EM i Polen 2016.

Tidning kryddar till stämningen ytterligare när de i samma krönika skriver: ”Danmark är i teorin klar favorit mot grannationen”.

Matchen spelas på fredag klockan 20.30.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.