Kristian Huselius om olyckan i hemmet

Berättar själv: ”Lågorna slog mot mig”

Kristian Huselius vårdas på sjukhus för allvarliga brännskador.

Nu berättar den förre hockeystjärnan om den otäcka olyckan.

– Vi får se och avvakta vilka bestående men jag får. Läkarna säger att jag blir återställd. Jag är glad att jag lever, säger 40-åringen.

Det var i lördags som den före detta NHL-spelaren Kristian Huselius tog det lugnt i lägenheten i Stockholm. Hans skorstensfria eldstad slocknade och han skulle fylla på med mer bränsle.

– Lågorna och hettan slog mot mig direkt och jag fattade eld på överkroppen. Det gick på en millisekund och jag slängde mig bakåt, berättar Huselius.

Han transporterades till akuten med ambulans och fick omedelbar vård.

– Vete sjutton hur jag lyckades larma 112 eller få upp dörren för ambulanspersonalen. Men på något sätt löste jag det innan jag föll ihop.

– Vi har jättebra sjukhus i Sverige och ambulanspersonalen var grymt proffsiga. Jag vill tacka alla som hjälpt mig och även alla som stöttat mig via sms och fina hälsningar, säger han.

Huselius har brännskador på överkroppen men värst är skadorna i ansiktet och på axeln.

Kristian Huselius, 40, vårdas för brännskador på en intensivvårdsavdelning.
Kristian Huselius, 40, vårdas för brännskador på en intensivvårdsavdelning.

– Huden i ansiktet är inte död. Jag kommer givetvis att få något ärr, men jag är glad att det inte är värre. På axeln är huden nog död, så de kommer transplantera hud från andra delar av kroppen. Läkarna är positiva och tror jag blir helt återställd. Och jag ska det, finns inget annat. Jag har också en skada på ena hornhinnan, men vår fina sjukvård kommer nog att fixa det också. Vi får se och avvakta vilka bestående ärr eller men jag får.

– För mig finns inget annat än att jag ska bli återställd, men samtidigt är jag är glad över att jag lever och att alla kroppsdelar är i behåll. 

Han vill tacka för alla fina hälsningar och varna andra.

– Jag kan bara råda alla att vara försiktig med öppen eld och följa alla säkerhetsföreskrifter som finns. Jag har lärt mig, via en tuff och smärtsam väg.

Till helgen spelar äldsta dottern Stella Ungdoms-SM i handboll.

Huselius hoppas kunna närvara på mästerskapet i Karlstad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.