Marcus Ericsson vill spräcka nollan i GP2

SPORTBLADET

Svensken är redo att ta poäng i loppet i Turkiet

Foto: Marcus Ericsson har ännu inte tagit några poäng efter två racehelger. Men nu känner han sig redo.

Två tävlingshelger. Noll poäng.

– Men nu känner jag mig redo att dra in några, säger Marcus Ericsson.

Svensken kör för Super Nova, det enda teamet i årets GP2-serie som inte har tagit några poäng, två helger har gått och Ericsson hade tekniska problem i Barcelona och i Monaco var det svårkört.

Men till loppet i Turkiet har han höjt målsättningen:

– Super Nova har varit på pallen varje år här tidigare och det stärker en, säger Marcus.

Redo att ta poäng

– Dessutom tycker jag att jag har fått koll på hur det är att tävla i GP2 nu. Jag känner mig redo att dra in några poäng. Teamet jobbar stenhårt och det känns bra. Jag har varit snabbare än min teamkompis och jag har varit jämnare än honom också. Jag åker dit för att ta poäng och jag har en positiv känsla med mig.

Men Turkiet är precis som Monaco en bana han aldrig tidigare kört på. Förarna kör motsols och den har en mycket krävande kurva, nummer åtta.

– Det ska bli intressant, även Rockingham i England körs motsols. Sedan verkar ju kurva åtta vara häftig och en riktig utmaning. När man kört den banan i en timme så lär det kännas i nacken.

Har du tränat nacken extra för just Turkiet?

– Nej, men jag har tränat hårt hela vintern och fortsatt på samma sätt. Men detta blir tufft, kanske är det den svåraste utmaningen den här säsongen.

Vad är det viktigaste som du lärt dig under de inledande loppen?

– Hur otroligt viktigt det är med depåstoppen och hur man kör in och ut ur depån. I Monaco var jag lite för försiktig, det är så fruktansvärt lätt att tappa en eller två sekunder där och det kan göra två tre placeringar. Det är enormt svårt att köra in det på banan.

Efter två tävlingshelger är det väldigt jämnt i toppen, Sergio Perez leder med sina 17 poäng, två poäng före Pastor Maldonado och Dani Clos.

– Det är helt öppet. Vi är väl det enda teamet utan poäng, men gör man en bra helg så är man med där uppe och slåss. Så jag känner mig positiv.

I morgon fredag är det dags för träning och kval.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2