Sotji får Formel 1-lopp

SPORTBLADET

Vladimir Putin uppger att kontraktet med Bernie Ecclestone är klart

Foto: Vladimir Putin, till höger är i Sotji och han uppges vara på väg att signera ett kontrakt som ger Ryssland en F1-tävling.

Vladimir Putin och Bernie Ecclestone är överens.

Det ska köras F1 i Sotji.

– Vi har skrivit ett kontrakt mellan 2014 och 2020, säger Rysslands premiärminister Vladimir Putin.

Foto: David Coulthard körde F1-bil i Moskva 2009.

Nästa helg är det dags för Sydkorea att debutera som F1-nation, loppet på banan i Yeongam blir det första i landet. Men Sydkorea är inte ensamma om att vilja vara värd för F1-cirkusen.

Bernie Ecclestone har länge velat ha F1 i Ryssland och nu har han skrivit ett kontrakt med Rysslands premiärminister Vladimir Putin. Det blir ett sjuårskontrakt med start 2014.

Kontraktet signerat

Nyhetsbyrån Bloomsberg uppger att avtalet som alltså löper på sju år, har option på ytterligare fem GP-tävlingar efter 2020.

Formel 1 blir inte det enda stora idrottsevenemang som förläggs till staden vid Svarta havet, det är redan klart att Sotji kommer att vara värd för vinter-OS 2014 och staden har också ansökt om att få fotbolls-VM 2018.

När nu Ecclestone och Putin kommit överens och Ryssland blir F1-arrangör, blir nästa fråga vilken nuvarande tävling som får stryka på foten. Ecclestone har nyligen sagt att 20 tävlingar om året är max, en siffra man uppnår nästa år då Indien tar plats i kalendern. Det är också klart att USA får en GP-tävling 2012 och det har även talats om ett stadslopp i Rom.

Men Bernie Ecclestone tycks vara på väg att ändra uppfattning om hur många lopp F1-kalendern ska innehålla.

- Här stryker vi ingenting, vi förbereder för 25 lopp, sa Ecclestone till media i samband med tävlingen i Japan förra veckan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1