Mäkinen uppmanar Kimi att stanna i VM

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Han verkar trivas”

1 av 2 | Foto: AP
Tommi Mäkinen, som tävlade för Subaru 2002, tycker att Kimi Räikkönen ska stanna i rally-VM.

Finske rallyvärldsmästaren Tommi Mäkinen hoppas att Kimi Räikkönen blir kvar i rallyvärlden.

– Jag är ganska säler på att han stannar i VM nästa år, säger Mäkinen till wrc.com.

Fyrfaldige världsmästaren Tommi Mäkinen tippar att Kimi Räikkönen blir kvar i rally-VM. Rallysäsongen är inne i andra halvlek och snart är det dags för F1-mästaren att bestämma vad han ska göra 2011.

Tommi Mäkinen tycker att Räikkönen ska fortsätta köra rally.

– Det är klart att det vore kul att se honom fortsätta. Jag har inte pratat med honom så jag vet inte vad han tänker, men han verkar trivas. Kimi är en sån kille som vill bli framgångsrik och ta ut det bästa av sig själv. Jag tror inte att han är en sån som ger upp. Därför är jag ganska säker på att han stannar i rally-VM nästa år, säger Mäkinen till wrc.com.

Bra i Bulgarien

Tommi Mäkinen gillar det han har sett av Räikkönens körning.

– Han körde bra i Bulgarien. Och jag tror han ser fram emot de kommande asfaltrallyna. Han blir bättre och bättre på att jobba tillsammans med sin kartläsare. Det är det som är grejen för honom, det är går knappt att förklara vilken skillnad det är för honom. Kör man på bana kan man komma ihåg allt, man koncentrerar sig bara på varje kurva och vet exakt vart man ska. Men i rally behöver man erfarenheten för att köra fort på tävling, det är sån skillnad, säger Mäkinen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally