Pallen hägrar för Sahlén

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Seatföraren har överraskat
– kan ta medalj i STCC

Dick Sahlén, i täten, har en tredjeplats som bäst i STCC. Han har också chansen att bli trea i mästerskapet.
Foto: Mediaempire
Dick Sahlén, i täten, har en tredjeplats som bäst i STCC. Han har också chansen att bli trea i mästerskapet.

Inför säsongen pratades det om att Roger Eriksson var frontfiguren i Mattias Ekström Junior Team.

Men det är stallkamraten Dick Sahlén som övertygat mest i STCC. Nu har Sahlén tredjeplatsen i mästerskapet inom räckhåll.

Vid säsongens början hade Dick Sahlén siktet inställt på att komma bland de fem främsta i STCC. Nu när fyra deltävlingar återstår är Sahlén fyra och det är inte helt omöjligt att ta en pallplats i förarmästerskapet.

Häng på tredjeplatsen

Sahlén är 22 poäng efter Fredrik Ekblom som just nu är trea.

– Det gick så bra i Falkenberg och jag har gått och tänkt på det där med tredjeplatsen i mästerskapet. Målet före säsongen var en plats bland de fem främsta, men mycket vill ha mer, säger Dick Sahlén till webbplatsen stcc.se.

En nyckel till årets framgångar, Sahlén har som bäst varit trea, är all fysträning.

– I vintras vägde jag runt 90 kilo nu är jag nere i 78. Jag springer, cyklar och håller på med kampsport. Jag känner mig riktigt starkt både fysiskt och mentalt, säger Dick Sahlén som nyligen varit nere i Schweiz och tränat.

– Jag cyklade från Davos till Garda, en sträcka på 32 mil över bergen. Ibland var det så brant att jag fick bära cykeln på ryggen, säger han till stcc.se.

Robert Dahlgren, Richard Göransson och Fredrik Ekblom lär inte vika en tum i striden om medaljerna. Men trions interna kamp kan gynna Dick Sahlén. Kör han smart, låter bli att förivra sig och plockar poäng i de återstående racen finns möjligheten.

– Till finalen vill jag ha slagläge på tredjeplatsen i mästerskapet. Äker de andra av och jag är på pallen, då har jag chansen, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN