Innebandy

Svaret på hoten – gjorde fyra mål

avPatrik Brenning, Anders Forsberg

Bron-Sundbom sköt bort AIK från finalen

Foto: Robin Lorentz-Allard

Danne Bron-Sundbom och flera Täby-spelare har fått motta hot under semifinalserien mot AIK.

32-åringens svar kom i den helt avgörande semifinalen där han gjorde fyra mål och sköt bort AIK från SM-finalen efter 7-4.

– Jag gick och tittade på klockan i 25 minuter. Jag kände bara: rulla för i helvete klockjävel, säger Bron-Sundbom till Sportbladet.

Täby klädde av AIK fullständigt i den helt avgörande femte semifinalen i Tibblehallen och stod för en jätteskräll när de slog ut de regerande svenska mästarna. Största hjälte i hemmalaget var Danne Bron-Sundbom.

”Var bara en lång väntan”

– Det var bara en lång väntan. Jag gick och tittade på klockan i 25 minuter. Jag kände bara: rulla för i helvete klockjävel, säger Bron-Sundbom.

32-åringen blev hotad via brev, sms och telefonsamtal inför den fjärde semifinalen. Den vann AIK med 6-1 och Bron-Sundbom gjorde en svag insats.

Men på måndagens fick han sin revansch. 32-åringen gjorde ett hattrick avgjorde sedan matchen med sitt fjärde fram till 7-3 i öppet mål.

Möter Storvreta i Globen

– Det känns som vi inte är så drabbade av stundens allvar. Vi har en jäkligt bred trupp som vi kan rulla på.

De regerande mästarna AIK är nu utslagna ur SM-slutspelet. Finalen i Goben på lördag kommer istället att stå emellan Storvreta och Täby.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy