Hirvonen har greppet

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Finländaren utökar
sin ledning efter SS18

Mikko Hirvonen har behållit sin ledning från gårdagen och dessutom drygat ut den. Efter SS18 är Loeb 23 sekunder efter.
Foto: Massimo Bettiol, Getty Images
Mikko Hirvonen har behållit sin ledning från gårdagen och dessutom drygat ut den. Efter SS18 är Loeb 23 sekunder efter.

Mikko Hirvonen gick ut i ledning när dagen inleddes. Sébastien Loeb försökte pressa på och hämta in försprånget, men kunde inte ta sig närmare. Istället har Hirvonen drygat ut ledningen på SS18 och är nu 23 sekunder före fransmannen.

Inför den sista tävlingsdagen gick Mikko Hirvonen ut i ledning på Svenska rallyt. Finländaren ledde med 16,6 sekunder före Sébastien Loeb. Fransmannen gick ut stenhårt på dagens första sträcka SS17 Rämmen, för att försöka hämta in finländarens försprång. Loeb var snabbast på SS17, men eftersom det bara handlade om 0,2 sekunder så har Hirvonen fortfarande greppet om ledningen.

– Jag försökte verkligen, men Mikko var verkligen stark och snabb, jag kunde inte göra det bättre. Vi försöker pressa på, men vi får se var vi står efter servicen på SS18, säger Loeb till wrc.com.

När wrc.com senare får ett ord med Loeb erkänner fransmannen att loppet är kört.

– Jag har gett upp, Mikko är för stark här. Även när jag kör på gränsen och inte gör några misstag så är han lika snabb. Jag försöker satsa på att behålla andraplatsen nu, säger Loeb.

Latvala ny trea

Fordförarens stallkamrat Jari-Matti Latvala klättrade i resultatlistan igår när han vann SS15. Därmed passerade han Dani Sordo och tog hand om tredjeplatsen. Taktiken är klar, Latvala ska hindra Citroënstallet från att plocka poäng och stötta Hirvonen på vägen mot en VM-titel. Latvala kunde alltså passera Sordo som fick problem på SS15 igår då han var tvungen att stanna sedan motorn överhettats.

– Vi gjorde ett misstag med en liten del i bilen, säger Sordo som fick ta bort en bit av ett snöskydd som satt i motorrummet.

Svenskt i topp

P-G Andersson tappade tid på gårdagens två sista sträckor sedan han fått problem med bakdiffen. Men differentialen är utbytt och P-G sitter säkert i täten för SWRC-klassen. Efter SS17 ligger han i topp, 54 sekunder före Janne Tuohino.

Patrik Sandell som hade en hel del problem med bilen och bland annat bytte växellåda har gjort blandade resultat och ligger fortfarande fyra i klassen. Sandell siktar på att ta en pallplats, men avståndet till Martin Prokop som är tre är över minuten, så det är svårt att säga om Sandell kan ta in tillräckligt.

I PWRC-klassen avslutade Patrik Flodin gårdagen stabilt och han leder fortfarande klassen. På SS17 varn han snabbast på nytt och ledningen till Anders Gröndal är 1 minut och 20 sekunder.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN