Succé direkt för Petter Solbergs nya kartläsare

avJohanna Mörtberg

Prisades för sin lyckade debut i Bulgarien

Foto: AFP
Petter Solberg och Chris Patterson blev trea i sin första VM-tävling tillsammans.

Det blev en dunderdebut för nykomponerade ekipaget Petter Solberg och co-drivern Chris Patterson. De körde in som trea i Bulgarien och Patterson fick ta emot priset Spirit of the Rally för sin succéartade insats.

Foto: pettersolberg.com
Chris Patterson hade bara två dagars förberedelser inför Rally Bulgarien.

Petter Solbergs nya kartläsare Chris Patterson hade två dagars test med Solberg i ryggen när det nykomponerade ekipaget startade i det bulgariska VM-rallyt. Men trots den korta förberedelsetiden så funkade sammarbetet mellan Solberg och Patterson direkt.

Solberg trea

De kämpade med Dani Sordo om andraplatsen, men Solberg och Patterson blev när allt var över, trea.

Efter sin imponerande VM-comeback så belönades Chris Patterson med priset Spirit of the Rally, som delas ut av Abu Dhabis Turistråd. Priset går till en tävlande som visat prov på enastående ledarskap, integritet, respekt eller lagarbete. P-G Andersson har exempelvis fått priset efter sin seger i Svenska rallyt.

– Det har varit rena berg och dal-banan. För två vecor sedan satt jag hemma och läste söndagstidningen och i söndags satt jag på presskonferensen efter Rally Bulgarien med champagne i skorna, säger en omtumlad Chris Patterson till wrc.com.

Nervös debut

På frågan om han var nervös inför debuten i Solbergs högerstol, så säger Patterson tveklöst ja.

– Jag tror Petter var väldigt nervös också. Men efter några kilometer på första sträckan hittade vi rytmen. Petter litade på mig och jag litade på honom, sedan handlade det bara om att böja ner huvudet och läsa noterna för mig. När dörrarna stängts i bilen är Petter den mest motiverade och passionerade killen jag träffat i hela mitt liv.

Patterson tror också att samarbetet mellan dem båda kan utvecklas ännu mer.

– Det finns mer att ta av. Under rallyt lärde vi oss något nytt varje dag och den processen kommer att fortsätta. Vi kommer att pressa oss själva för att prestera så bra vi kan.

Härnäst väntar Jyväskylärallyt, ett rally som Patterson tävlat i fyra gånger tidigare.

– Sedan har vi ju Petters noter från tävlingen och det kommer att vara en stor hjälp, säger Patterson till wrc.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally