Schumacher utropstecken på träningen i Barcelona

SPORTBLADET

Red Bull imponerar.

Men utropstecknet heter Michael Schumacher.

Foto: Michael Schumacher är inte nöjd med bilen.

Tysken verkar komma betydligt bättre överens med Mercedes nya bil än den tidigare. Han var trea på båda träningarna i Barcelona och han var före sin teamkollega Nico Rosberg.

Under förmiddagens träning var det Lewis Hamilton som var snabbast (1:21.134) men under eftermiddagen pressades tiderna rejält. Då var det Red Bull som dominerade i det relativt kalla vädret (+ 17 grader).

Sebastian Vettel hade den snabbaste tiden med 1.19.965 och teamkompisen Mark Webber var 0.210 sekunder efter.

– Det var en bra dag, vi hade en bra träning och det var skönt att inte vädret avbröt oss, säger Mark Webber, red Bull till Autosport.

– Detta var positivt för teamet. Det har jobbat enormt hårt de senaste månaderna, precis som alla andra team har gjort. I går kväll jobbade killarna utav bara helvete och det blev väldigt väldigt sent. Därför var det skönt med en lugn fredag. Vi har lite att gå igenom i kväll och förhoppningsvis är vi bra förberedda för morgondagen.

Trea var Michael Schumacher (+0,792 och Lewis Hamilton som var snabbast i förmiddags var femma (+ 1.226).

– Jag har inte sett så mycket av vad som hänt under träningen, men jag är rätt övertygad om att McLaren inte visade allt de har, säger Webber.

Träningen fick bara avbrytas vid ett enda tillfälle, när Nico Hülkenberg kraschade sin Williams och skadade fronten och sidan av sin bil. Detta gjorde att han inte kunde köra något mer under träningspasset.

Men som vanligt gäller det att ta fredagens tider med en nya salt eftersom samtliga stall håller på med olika förberedelser.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1