Al-Attiyah vill bryta med sitt VM-team

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”De är inte professionella”

Nasser Al-Attiyah, här under det senaste Dakarrallyt, diskades i Mexiko.
Foto: AP
Nasser Al-Attiyah, här under det senaste Dakarrallyt, diskades i Mexiko.

Rallyföraren Nasser Al-Attiyah som tävlar för rene Georges Rally Sport Team och kör i SWRC-klassen i rally-VM, vill bryta med stallet.

– Nya Zeeland blir min sista tävling, det är trist, men de är inte professionella, säger qatariern till autosport.com

Foto: AP
Nasser Al-Attiyah.

Den här helgen körs rally Nya Zeeland där Nasser Al-Attiyah tävlar i SWRC-klassen i en Skoda Fabia S2000. Qatariern kör för stallet Rene Georges Rally Sport Team, men helgens tävling blir troligen hans sista med teamet.

– Jag startar rallyt utan reservdelar. Okej, vi har reservdelar till fjädringen och bromsarna, men vi har ingen extra växellåda eller differentialer. Stannar jag så stannar jag, säger Al-Attiyah.

– Det här blir troligen min sista tävling med teamet. Det är trist, men de är inte professionella. De säger att de inte har några reservdelar, men det är inte mitt fel, de har accepterat mitt program och måste fixa det, jag betalar mycket pengar för det här, fortsätter han.

Har bett VW om lösning

Nasser Al-Attiyah blev tvåa i Dakarrallyt där han körde för det officiella Volkswagen-teamet. Nu har han kontaktat Volkswagens motorsportchef Kris Nissen för att be om råd hur han ska göra med resten av säsongen i rally-VM.

– Jag har skickat ett SMS till Kris Nissen. Nu måste jag vänta på hans svar. Jag kör för Volkswagengruppen och förhoppningsvis kan vi hitta en lösning med Skoda, men det måste gå snabbt, säger Nasser Al-Attiyah.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN