”Oturen förföljer mig”

SPORTBLADET

Marcus Ericsson misslyckades – igen

Målet var poäng.

Men Marcus Ericsson bröt redan efter tolv varv – och står fortfarande utan poäng.

– Folk undrar vad fan håller han på med den där Ericsson, säger han.

– Oturen förföljer mig.

Foto: Marcus Ericsson.

GP2-tävlingen i Turkiet har än så länge varit en stor besvikelse för Marcus Ericsson som kom dit utan att ha tagit något poäng på de två inledande tävlingshelgerna.

I kvalet strulade styrningen och han fick bara 19:e startruta och i loppet inledde han bra och gjorde ett tidigt depåstopp.

Växellådan höll inte

– Jag gjorde en bra start och ett bra första varv, där tog jag flera placeringar. Sedan gjorde vi ett tidigt depåstopp och jag man kunde se på tiderna så skulle jag ha slutat före Michael Herck, som var sjua eftersom det var en krasch längre fram i fältet lite senare, säger Marcus.

– Men vad hjälper det när grejerna inte håller.

Efter 12 varv fick han parkera med en trasig växellåda och i morgon startar han nästan sist i fältet.

– De är inte alls roligt, det är otroligt frustrerande. Jag märkte plötsligt att växellådan hoppade över en del växlar och sedan gick den inte att använda, det fanns inget att göra.

– Nu startar jag som 22:a eller något i stället för att ligga i första eller andra startled viket jag hade gjort om jag varit sjua eller åtta. Både i Barcelona och här har vi haft tekniska problem, allt hade sett så annorlunda ut om vi hade kunnat ta poäng i något av de loppen. Nu känns det som om den här oturen bara måste vända snart.

Hur hanterar du situationen och frustrationen?

– Det är otroligt irriterande, man vill ju visa vilken potential man har. I den här serien är det bara resultaten som räknas, det är ingen som ser att man har tekniska problem utan de bara tittar i resultatlistan. Hade vi tagit poäng i Barcelona och haft första eller andra startled där i det andra loppet och tagit poäng här och legat i första eller andra startled så hade det sett väldigt annorlunda ut. Nu undrar folk vad fan håller han på med den där Ericsson.

– Ändå tycker jag att jag körde bra, det fungerade och taktiken satt. Detta är otroligt frustrerande.

Loppet vanns av Pastor Mandolado, som var ungefär 18 sekunder före Davide Valsecchi som hade pole.

Nästa lopp körs under söndag förmiddag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2