”Tiger tillbaka till Masters”

Av: Tobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Stenson tror Woods gör snabb comeback

Foto: BILDBYRÅN

Tiger Woods har hållit sig gömd sedan hans otrohetsskandal avslöjades.

Robert Karlsson och Henrik Stenson vet dock när världsstjärnan dyker upp igen.

– Jag hoppas och gissar att han är tillbaka till Masters, säger Robert Karlsson till TT.

Oräkneliga är artiklarna som skrivits om Tiger Woods efter bilolyckan och kvinnorna som klivit fram som älskarinnor. Två frågor har dock inte fått något svar ännu:

1. Var befinner sig Tiger Woods just nu?

2. När gör han comeback?

På den sistnämnda har det spekulerats i allting från april och årets första major-tävling – Masters – till US open senare i sommar eller så sent som 2011. Karlsson och Stenson tror dock båda på det förstnämnda alternativet.

– Skulle jag göra en kvalificerad gissning så blir det i Masters eller strax före. Han jagar ju Nicklaus rekord på antal major-segrar (18), säger Stenson.

– Det har ju varit helt tyst om honom men jag hoppas att han är tillbaka då. Det är tråkigt för golfen att den största fixstjärnan saknas, menar Karlsson.

Woods har vunnit 14 major-titlar och kommande säsong är ypperligt läge att knappa in på Nicklaus rekord. Förutom Masters där han vunnit fyra gånger avgörs US open på Pebble Beach, banan där världsettan vann 2000 samt British open på St Andrews, den anrika golfbanan där Woods har två majorsegrar.

För Karlsson och Stenson är det stora målet inför säsongen detsamma, de fyra majortävlingarna med start med Masters på Augusta och en chans att bli förste svensk att vinna en av de fyra stora.

TT: Skulle en majorseger utan Woods i startfältet kännas "mindre värd"?

– Nej, alla vill naturligtvis att han ska vara med men jag tror inte Padraig Harrington tittar snett på sina major-titlar bara för att Tiger inte var med, säger Stenson.

– Ingen hade ju ifrågasatt en seger om Tiger spelat halvskadad så det gör ingen skillnad, säger Karlsson.

De båda var hemma i Sverige och Stockholm för måndagens Idrottsgala där de var nominerade till utmärkelsen Årets lag för segern i golfens World cup. Stenson var dessutom nominerad i kategorin Årets manlige idrottare. Redan på torsdag är de dock tillbaka på golfbanan då Europatourtävlingen i Abu Dhabi drar igång.

– Vi har aldrig tidigare varit här och tyckte att det var en kul möjlighet, sade Stenson som hade sällskap av sin gravida hustru Emma.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN