Sävehof tog dyrköpt seger mot Drott

SPORTBLADET

Landslagsstjärnan Johan Jakobsson ljumskskadad

Foto: Sävehofs Johan Jakobsson.

Sävehof slog Drott med 26-22 i en tuff första semifinal.

Men segern blev dyrköpt. Landslagsstjärnan Johan Jakobsson klev av skadad redan i första minuten och riskerar nu att missa flera matcher i slutspelet.

Redan efter en minut drog det till i Johan Jakobssons ljumske och han fick bryta första semifinalmatchen mot Drott redan innan den hade börjat på allvar.

– Han kom ut och sa att det kändes konstigt i ljumsken. Vi bestämde direkt att han inte skulle spela mer, säger Sävehof-tränaren Mikael Franzén.

Jämn första semifinal

Matchen mot Drott blev tuff och tajt trots att Sävehof gjorde flera små ryck i första halvlek.

– De har ett övertramp vid 22-22 så det var små marginaler, säger Franzén.

Om Sävehofstränaren kan åka till returen mot Drott med sin landslagsspelare är ännu oklart.

– Han ska på undersökning i morgon så vi får svar då.

– Det är en väldigt bra spelare, men kan han inte vara med så kan han inte. Då har vi andra spelare som är hungriga, säger han. 

●●●

Guif förlorade två sekvenser i matchen mot Alingsås med 0-5. Ändå var slutresultatet förkrossande 34-23 till Eskilstunalaget.

– Matchen var svängig, konstaterar Guif-tränaren Kristján Andrésson.

Guif bjöd hemmapubliken på riktig gladhandboll när man besegrade Alingsås med hela elva bollar i första handbollssemifinalen.

– Vi fick till en riktigt härlig tillställning, säger Kristján Andrésson som trots de stora siffrorna han bli lite orolig när Alingsås gjorde 5-0 på hemmalaget vid två olika tillfällen i matchen.

Men vid svackorna kunde han samtidigt förlita sig på sin landslagsaktuelle vänsternia Robin Andersson som var bäst på plan.

– Vi har stora förväntningar på honom och i dag överträffar han dem med råge, säger tränaren Kristján Andrésson om sin sjumålsskytt.

Andra matchen spelas på torsdag. Semfinalerna gäller bäst av fem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll