Ferrari: ’Vi trodde det var omöjligt’

Foto: Vill ha en bättre framvinge.
SPORTBLADET

Red Bull dominerar, Ferrari har misslyckats.

Därför satsar italienarna allt – på att kopiera världsmästarna.

– Snart ska vi också ha en flexibel framvinge, säger teknikchefen Aldo Costa.

Red Bull vann VM förra året, både för förare och stall. I år har den regerande världsmästaren Sebastian Vettel inlett med att ta två segrar, i premiären och i går. Därför handlar nästan allt snack om en enda sak – Red Bulls flexibla framvinge.

Den klarar FIAs test, det vill säga den rör sig inte mer än 20 millimeter när man lägger den förutbestämda vikten på den.

Vill utveckla

Men när bilen sedan kör i höga hastigheter så kommer vingen närmare banan, vilket förbättrar downforce och gör bilen snabbare.

Därför vill Ferrari nu kopiera den lösningen.

– Vi trodde först att det inte var möjligt, men reglerna ger oss lite spelrum för att hitta rätt beräkningar, säger Ferraris teknikchef Aldo Costa på en pressträff.

– Vi ska satsa ännu mer på utvecklingen av en sådan frontvinge och ja, snart har vi en flexibel frontvinge.

Har haft problem

Ferrari har haft problem under inledningen av säsongen, i Malaysia var Felipe Massa femma och Fernando Alonso sexa. Ett godkänt resultat för ett team i mitten, men absolut inte för Ferrari som satsar på att vinna VM.

Ferrari planerar precis som de flesta andra teamen uppdateringar av bilen till tävlingen i Kina på söndag och till starten i Europa den 8:e maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1