”Känslorna är blandade efter den här segern...”

SPORTBLADET

Vettel lika överlägsen som vanligt – dedikerade segern till dödsoffren

Sebastian Vettel regerar igen.

Men tankarna är någon annanstans.

– Vi har förlorat två stora motorsportprofiler de senaste veckorna och våra tankar är hos dem, säger Sebastian Vettel.

Världsmästaren Sebastian Vettel, Red Bull, tog sin elfte seger för säsongen. Han vann premiären i Indien och han hade ledningen från start till mål. Han satte ett nytt rekord, ingen förare har någonsin varit i ledningen under så många varv under en säsong, men han var ändå lågmäld under presskonferensen efter loppet.

– Mina känslor är väldigt blandade så här efter loppet. Jag är mycket glad över att jag lyckades vinna premiären i Indien och jag är väldigt stolt över det, säger de två senaste årens världsmästare.

”Fruktansvärda olyckor”

– Samtidigt så har vi haft två fruktansvärda olyckor de senaste två helgerna. Jag kände inte Dan Wheldon personligen, men jag vet att han var en väldigt omtyckt och duktig förare. Marco Simoncelli har jag lärt känna under det senaste året och han var en fantastisk kille. Självklart är vi redo att ta vissa risker, man ber varje gång för att det ska gå bra, men ibland blir man verkligen påmind om vilka risker det verkligen är som vi tar. Våra tankar är nu hos deras familjer.

Jenson Button, McLaren, var tvåa i mål. Han körde upp sig till plats två redan i den fjärde kurvan på det första varvet och bakom honom vann Fernando Alonso, Ferrari, kampen om plats tre mot Red Bulls Mark Webber.

– Förra racet hade jag verkligen problem under det första varvet, i dag fick jag verkligen revansch, säger Jenson Button.

”Kunde inte ha gjort det bättre”

– Det var ett bra race och vi hade ingen chans när Sebastian hittade sin rytm. Vi kunde inte ha gjort det bättre, för oss var det kvalet som var en katastrof. Det var ett bra race och det var en tuff helg för alla inom motorsporten. Jag kände Dan väl, han var alltid killen som vi alla ville besegra, det var alltid han som vann när jag var liten och vi körde mot varandra i olika klasser. Det har varit en tung tid så våra tankar är hos honom och hos Marco som omkom förra helgen. Han var också en fantastisk förare och fantastisk kille. Våra tankar är hos dem och deras familjer.

Fernando Alonso var inne på samma linje när han sa:

– Våra tankar är hos dem och det är två killar som vi alltid kommer att minnas.

Sebastian Vettel har redan vunnit VM-titeln och behöver nu två segrar till för att tangera Michael Schumachers rekord från 2004, då vann ”Schumi” 13 segrar på en säsong.

Sebastian Vettel har två chanser till den här säsongen. Nästa tävling körs i Abu Dhabi om två veckor.

Resultat & fakta från Indiens GP

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport