”Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna”

Känsloladdat för Robert Prytz i premiären av Mästarnas Mästare

Saknaden efter sin bortgångne far, det missade VM-slutspelet 1986 och petningen inför VM 1990.

Tillbakablicken i premiärprogrammet av Mästarnas Mästare blev känsloladdat för Robert Prytz, 51.

– Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. Jag är en känslosam människa och jag döljer inte det, säger fotbollslegendaren.

På söndagskvällen var det nypremiär för SVT:s realityserie Mästarnas Mästare där elva svenska idrottshjältar möts för att lära känna varandra, titta tillbaka på sina karriärer och, sist men inte minst, göra upp vem om titeln ”Mästarnas mästare”.

Frågor om sin far

I premiäravsnittet blev det känslosamt direkt när deltagarna tittade tillbaka på Robert Prytz karriär.

 Prytz klarar inte hålla tillbaka tårarna när han får frågor om sin far som gick bort när han själv var på väg att slå igenom i Malmö FF i slutet på 70-talet.

– Det är känsligt att prata om min pappa. Jag saknar honom varje dag, säger Prytz som fick det än mer jobbigt när de tunga bitarna från hans karriär spelades upp.

Prytz, som gjorde 56 landskamper för Sverige på 80-talet, fick aldrig spela ett stort mästerskap.

VM-missen 1985, när Portugal spelade bort Sverige från Mexiko efter en chockartad seger borta mot Västtyskland, svider än i dag.

– Jag glömmer aldrig den kvällen när vi satt och lyssnade på matchen och känslan när vi insåg att vi inte skulle få spela VM.  Det gör ont i mitt liv fortfarande. Vi hade ett riktigt bra lag men vi fick aldrig spela ett VM, det svider, berättade han när Sportbladet träffade honom i samband med inspelningen på Cypern.

”Det var riktigt tungt”

När Sverige väl kvalificerade sig till VM – fyra år senare när Italien stod som värd 1990 – fick inte Prytz plats i truppen.

 – Jag spelade alla kvalmatcherna med sedan tog Olle Nordin inte ens ut mig i truppen. Det var riktigt tungt och det där är någonting jag kan tänka på än i dag.

Vad fick du för förklaring?

– Ingen. Jag vet än i dag inte varför han petade mig. Jag har aldrig fått någon förklaring.

Robert Prytz fick Guldbollen 1986 och spelade Europacupfinal med Malmö FF 1979.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.