Engström tog EM-brons

avAnna Andersson

Publicerad:

STCC-föraren Tomas Engström trea i ETCC-final

Tomas Engström satsade på seger.

Han tog EM-brons.

– Visst vill jag alltid vinna, men självklart är jag nöjd med tredjeplatsen, säger han.

Foto: Engström Motorsport
Tomas Engström tvingas avstå Göteborgs stadslopp. Hans bil blev för skadad vid det senaste loppet.

STCC-föraren var i Österrike för att köra finalen i ETCC och det var värsta tänkbara förhållanden på Salzburgring. Regnet öste ner och sikten var näst intill obefintlig för en förare som hade en konkurrent framför sig.

Trea i bägge loppen

Det första loppet startades bakom säkerhetsbilen och Fabrizio Giovanardi som hade pole kunde försvara sig mot 1-årige Pepe Oriola. Svensken som körde tävlingens snabbaste varv var trea.

– Regnsprayen gjorde att jag inte såg någonting. Vi körde i 240 kilometer i timmen och såg inte ens den vita kantlinjen runt banan. Jag var tvungen att släppa en lucka för att över huvudtaget ha någon sikt, säger Engström i ett pressmeddelande.

I det andra loppet startade svensken som sexa och han fastnade bakom en konkurrent som fick motorstopp. I täten kunde Oriola och Giovanardi dra i från och den ställningen höll sig in i mål. Engström körde återigen tävlingens snabbaste varv och han var återigen trea i mål.

Andraplats hade inte hjälpt

– Visst vill jag alltid vinna men självklart är jag nöjd med tredjeplatsen, säger han.

– Det hade förmodligen inte spelat någon roll om jag vunnit andra racet, Giovanardi måste ha bommat totalt för att jag skulle haft en chans på titeln. Återigen visade det sig att ett bra kval är nyckeln till framgång.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport