Sjödin siktar på ny topplacering

Publicerad:
Foto: AP
Karin Sjödin.

Karin Sjödin var bästa svenska i Nabisco Championship. Samma sak i LPGA-mästerskapen.

Inför British Open är siktet högt ställt igen.

– Självklart satsar jag på en topplacering, säger Sjödin.

Nio svenskor ställer upp i årets sista golfmajor British Open på Royal Liverpool. Att döma av resultaten i majortävlingarna tidigare i år står det största hoppet till 29-åriga göteborgskan Karin Sjödin.

I Nabisco Championship slutade hon fyra efter att ha delat ledningen inför sista rundan.

I LPGA-mästerskapen var Sjödin återigen bästa svenska, på 15:e plats.

I US Open stod Anna Nordqvist för den bästa blågula placeringen (28:a), men dit var Sjödin inte kvalificerad.

Formen lovar gott

I British Open har USA-baserade Sjödin tidigare haft svårt att prestera (som bäst 48:e plats 2008), men inför årets tävling är i alla fall formen god. Förra veckan slutade med 14:e plats i LPGA-tourtävlingen i Virginia, trots att Sjödin då "inte satte en enda putt".

– Det var något varv som järnslagen inte riktigt fungerade. Men jag träffade ändå greenerna, så jag kanske inte ska klaga allt för mycket. Det kändes väldigt stabilt, framför allt från tee, säger Sjödin.

Hennes sjunde säsong på LPGA-touren har varit just stabil, och är Sjödins bästa hittills. Efter en ganska anonym tillvaro klev svenskan på allvar fram i rampljuset när hon, då rankad 216:e i världen, gick i ledarbollen i Nabisco.

"En självförtroendeboost"

– Det var en självförtroendeboost att känna att jag passade in, att jag inte kände att det var för stort eller för konstigt eller att de andra var för bra. Utan jag kände att jag borde vara där. Att ha varit i ledarboll och i den positionen, varje steg under sista dagen var säkert lärorikt, säger Sjödin.

Kan du gräma dig över att det inte räckte hela vägen?

– Är det någon som frågar mig så kan jag nog gräma mig. Annars tänker jag inte så mycket på det. Man vill alltid mer om man inte vinner. Men jag tycker att alla beslut jag tog var rätt, sedan att det blev lite fel kanske är en annan grej.

Just att fatta de rätta besluten blir viktigt när klassisk linksgolf väntar i de hårda vindarna som sveper in över Royal Liverpool.

– Det är extremt blåsigt, konstaterar Sjödin inför onsdagsförmiddagens inspelsrond.

– Men slår jag bollen lika rent som jag gjorde förra veckan, så tycker jag att jag ska kunna ha lite kontroll var den hamnar även i det här vädret.

CARL GÖRANSSON/TT

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf