Svensk succé i kvalet

SPORTBLADET

Marcus Ericsson har pole position i Storbritannien

Foto: Marcus Ericsson har pole position i England

Marcus Ericsson gjorde allt perfekt.

Det gav honom pole position.

– Det var riktigt bra, men det är bara steg ett, säger han.

Svensken som kör för det regerande mästarstallet DAMS har haft pole position vid ett tillfälle tidigare i år, i Barcelona. Då lyckades han inte förvalta startpositionen och efter en tung inledning av säsongen så är han i behov av nya poäng i GP2.

Efter ett lyckat kval på Silverstone i Storbritannien har han chansen,

– Det var riktigt bra. Det var ett bra kval, även om det var ganska svårt. Det började regna när det var dags att åka ut på banan och jag visste att det skulle regna ännu mer under passet. Vi visste att vi var tvungna att få till ett bra varv direkt, men så gjorde jag ett par misstag på mitt första varv, säger han på presskonferensen.

– På mitt andra snabba varv fick jag i hop allt och det var ett bra kval. Men det är bara steg ett, vi måste göra ett bra lopp i morgon också, annars är detta helt värdelöst.

Behöver lyckas

Han startar intill sin forna stallkompis Sam Bird och i startruta tre står Felipe Nasr.

– Det kommer att bli ett mycket spännande lopp, jag hoppas självklart att jag har samma position i morgon efter loppet. Jag behöver få till ett bra resultat för stallet har gett mig en bra bil hela året, men jag har inte levererat. Det kändes bra att ge dem pole igen så målet är självklart att vinna loppet.

Två lopp avgörs i helgen, ett i eftermiddag och sprintloppet i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2