Klart: Ancelotti tar över Real Madrid

SPORTBLADET

Skriver treårskontrakt med den spanska storklubben

Foto: Carlo Ancelotti – nu HELT klar för Real Madrid.

Det har ryktats om det ett tag nu.

I dag bekräftar Real Madrid att italienaren Carlo Ancelotti, 54, tar över klubben efter att José Mourinho lämnat.

"Ancelotti är en institution på tränarbänken", skriver klubben på sin hemsida.

Efter att ha spenderat en och en halv säsong i PSG har Carlo Ancelotti nu gjort sitt i den franska huvudstaden. Och PSG har uppgetts vilja dröja med beskedet att italienaren lämnar för Madrid fram till att man själv gjort klart med ersättare. Och mycket riktigt, samtidigt presenteras även Laurent Blanc som ny tränare för PSG.

"Real Madrid kommer under morgondagen, onsdagen den 26 juni, att presentera Carlo Ancelotti som ny tränare för klubben över de kommande tre åren. Presskonferensen äger rum vid klockan 13.00 på Santiago Bernabeu", skriver klubben på sin hemsida.

Letat sedan Mourinho lämnade

Ancelotti har tränat bland andra Juventus och Milan i Italien innan han 2009 tog över Chelsea i Premier League. Detta blir första gången han tränar ett lag i spanska La Liga.

Real Madrid har letat tränare sedan José Mourinho lämnade den spanska huvudstaden och återvände till gamla klubben Chelsea. Klubben har länge även jagat sin tionde Europacup-titel. Ancelotti har vunnit titeln två gånger tidigare.

Italienaren hade två år kvar på kontraktet och det har den senaste månaden ryktats om att Real Madrid behöver betala PSG 38 miljoner kronor för att köpa loss honom.