Poker

14 spelare stängs av efter miljonfusk

Av: 

Minimedia

Carl Wangle

SPORTBLADET

Svenska Spel misstänker spelskandal – och polisanmäler dem

14 pokerspelare har blivit polisanmälda av Svenska Spel.

Anledningen: De har brutit mot bolagets regler i samband med onlinepoker.

Totalt rör det sig om en summa på 1,8 miljoner kronor.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade, säger Lennart Käll, VD för Svenska Spel.

Svenska Spel skakas av en allvarlig pokerskandal.

I slutet av oktober började man misstänka att flera spelare använde sig av otillåtna hjälpmedel för att skaffa sig fördel gentemot sina motståndare.

Spelarna ska ha använt sig av nån form av programvara i sin dator där man kunnat analyserat spelandet och på så sätt fått fördel mot sina motståndare.

Anmäls för grovt bedrägeri

Svenska Spel ser mycket allvarligt på det inträffade och har nu stängt av 14 spelare och fryst deras spelkonton. Det innebär att de inte har tillgång till vare sig deras pengar på kontona eller har möjlighet att logga in på Svenska Spel.

Händelsen har polisanmälts och rubriceras som grovt bedrägeri.

Lennart Käll är VD på spelbolaget och meddelar följande via ett pressmeddelande.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Svenska Spels verksamhet bygger på ett stort ansvarstagande för våra kunders spelvanor och spelsäkerhet. Jag välkomnar att polisen tar sig an ärendet, säger han.

Utredning inleds

Under tiden polisen jobbar med ärendet har Svenska Spel initierat en intern utredning för att få klarhet i vad som hänt.

– Vi är inte nöjda med hur vi har skött det. Vi fick tips om det i oktober som ledde oss in på rätt spår. Vi gör den här utredningen nu för att se över våra rutiner och kontrollera vad som behöver göras bättre. Jag kan säga att spelarna hade sammanlagt 108 000 kronor på sina konton när vi stängde av dem, säger Johan Söderkvist, pressinformatör på Svenska Spel.

Rör sig om 1,8 miljoner

Spelarna som misstänkt ha använt sig av en otillåten programvara har på så sätt kunnat skörda stora framgångar vid pokerbordet.

– Vi misstänker att nån form av programvara har kunnat analyserat spelandet för att skaffa sig fördel. Totalt sett rör det sig om 1,8 miljoner kronor som de har spelat in under den här tiden. Men vi kan inte med säkerhet fastställa att spelarna använt sig av otillåtna medel vid alla vinsttillfällen, säger Söderkvist till Sportbladet Poker.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker