Pops nya satsning – Läslandslaget

TV-profilen: ”Det blir ansvarsfullt”

Här är André Pops nya projekt.

Med ”Läslandslaget” vill han uppmana fler föräldrar att kliva fram som läsande förebilder för barn.

– Tre kronor och fotbollslandslaget kan sluta tävla om vem som är nummer ett. Nu startar jag Läslandslaget, Sveriges viktigaste landslag, säger André Pops.

I Vintras debuterade populäre programledaren André Pops, 40, som författare med barnboken Vinterkampen. Nu kommer uppföljaren Sommarkampen.

I samband med lanseringen av boken passar Pops på att starta något han kallar Läslandslaget.

– Alla som antar utmaningen att varje dag i sommar läsa en stund för sina, eller andras, barn platsar i Läslandslaget, säger trebarnspappan Pops som ser med oroliga ögon på utvecklingen.

”Det känns superkul”

– I dag läser endast var tredje förälder för sina barn, för bara tio år sedan var andelen dubbelt så hög. Samtidigt ser vi hur var femte elev går ur grundskolan utan att läsa tillräckligt bra för att kunna plugga vidare. Att inte kunna läsa och förstå texter är förödande för barnets livschanser och i förlängningen för hela samhället.

– Skolan gör ett fantastiskt arbete, men utan uppbackning från oss föräldrar klarar den inte att vända utvecklingen. Därför är jag, tillsammans med förlaget, med och startar Läslandslaget.

Hur känns det att vara förbundskapten?

– Superkul! Vem skulle inte vilja testa det jobbet? Att vara förbundskapten för Läslandslaget blir ansvarsfullt eftersom det är det viktigaste landslaget vi har, men också ganska lätt eftersom alla platsar.

Följ läslandslaget på Facebook: Facebook.com/laslandslaget

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.