Kopitar avgjorde daladerbyt

avTT

SPORTBLADET

Leksand toppar fortfarande hockeyallsvenskan, utan NHL-förstärkningar.

Mora har Anze Kopitar. I det andra daladerbyt för säsongen var han skillnaden mellan lagen och avgjorde med sju sekunder kvar. Mora vann 3–2.

– Vi spelade sextio minuter, blev belönade, sade NHL-lockoutade Kopitar.

Mora valde tidigt att locka Anze Kopitar till klubben. Han har tillfört mycket spets och spelade fram till Moras två första mål, satte själv det sista. Han iscensatte också anfallet som kom att avgöra matchen.

– Jag kan erkänna att jag tappade pucken i första läget men det blev en perfekt passning. Sen hade jag turen som kunde styra in skottet. Pucken tog inte mycket på min klubba men det räckte, sade Kopitar som nu gjort 20 poäng på 17 matcher.

Första målet

Tack vare segern avancerade Mora till sjunde plats i tabellen, upp på playoff-plats.

– Play off är första målet men vi har chans på topp tre också. Hela laget visar verkligen bra karaktär, sade Kopitar nöjt.

I Leksand var det deppigt.

– Ingen höjdarmatch, det var segt, sade Jens Bergenström.

Leksands IF har ansökt hos kommunen om borgen för ett lån 25 miljoner kronor, men står fortfarande utan svar. Meningen är att ett svar ska komma på fullmäktiges sammanträde 26 november. Klubbdirektören Anders Doverskog hymlar inte med att klubben behöver ett ja för att verksamheten ska överleva.

Kärvt i Leksand

– Vi har pengar till löner på kort sikt, men jag vill ändå understryka att det är skarpt läge för oss. För att vi ska kunna klara av denna situation måste vi se till att få till en lösning som håller under lång tid, säger Doverskog.

– Jag hoppas verkligen att kommunen förstår vilket avgörande beslut som ska fattas. För oss handlar detta om att göra något riktigt, som SAS, fortsätter han.

Enligt Bergenström har spelarna i Leksand inte påverkats av de ekonomiska problemen.

– Nej. Sedan det blev känt har vi spelar tio matcher och detta var första matchen vi inte tog poäng, sade Bergenström.

Torontobacken Calle Gunnarsson spelade sin första match för säsongen med Örebro, borta mot Södertälje. Matchen gick till straffläggning där Södertäljes Fredric Andersson avgjorde, SSK vann 3–2.