Svenska talangerna testar för framtiden

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Rosenqvist, Eriksson och Malja kör i dag

1 av 3 | Foto: Mattias Persson
Felix Rosenqvist.

Framtidens racerförare testar i Abu Dhabi.

Tre av dem är svenskar.

– Jag ser enormt mycket fram emot mitt första GP2-test, säger Felix Rosenqvist.

Felix Rosenqvist

GP2, serien under F1 testar under tre dagar i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. På plats finns tre svenskar, Felix Rosenqvist, Europamästare i F3, Gustav Malja, som debuterat i GP2 under säsongen och Jimmy Eriksson som vunnit race i GP3.

– Jag har varit på plats i depån här i Abu Dhabi i helgen, och jag har verkligen blivit mer och mer inspirerad för varje dag som gått, säger Rosenqvist.

–  Det ska bli extremt roligt att få göra det här testet, först hos Status Grand Prix på onsdag och sedan med Prema en dag senare. Förhoppningsvis kan jag göra ett bra jobb.

Stora framgångar

Han är den av de svenska förarna som nått störst framgångar i år. Han vann EM överlägset och slog flera rekord. Därefter vann han stadsloppet i Macau, som anses likställas med ett VM för Formel 3-förare. Han ska nu testa i två dagar, en av dem för Prema, som är det team han vann EM tillsammans med.  Gustav Malja och Jimmy Eriksson ska båda testa samtliga tre dagar.

– Jag är verkligen glad över att få göra det här testet, säger Gustav Malja.

– Det ger mig en bra möjlighet att fortsätta den läroprocess jag inlett – under hösten, och jag ser fram emot att få jobba med två för mig nya team. Jag lärde mig massor här i Abu Dhabi i helgen, och det här testet gör det möjligt för mig att verkligen bearbeta alla de intrycken på ett väldigt konkret sätt. Det blir viktigt att jobba systematiskt och se till att få ut så mycket som möjligt av varje pass, och jag är fullt fokuserad på att göra ett så bra jobb som möjligt under alla tre dagar.

Viktigt med budget

Jimmy Eriksson som har kört GP3 de senaste säsongerna är även han redo för testet:

– Det är otroligt viktigt för framtiden. Visst har jag testat World Series som också är en större formelbil, men ska jag till GP2 behöver jag lyckas på det testet. Jag har kört GP3 i tre säsonger och nu är det dags att gå vidare, säger Jimmy Eriksson.

– Detta är en stor möjlighet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM