Villa upp i serieledning: ’Bra chans på SM-final’

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

SPORTBLADET

Villa Lidköping avslutar 2015 på bästa sätt — med en serieledning.

Men det var alltifrån en felfri match borta mot Gripen.

– Vi är inte alls nöjda med första halvlek överhuvudtaget, säger Villas tränare Johan Sixtensson efter matchen.

Det var en mållös första halvlek i Slättbergshallen i Trollhättan när Gripen mötte Villa Lidköping under onsdagskvällen. Gripen visade sig farligast då laget hade flest farliga målchanser i första halvlek.

Tränaren Johan Sixtensson var inte nöjd över Villas spel efter den första halvleken.

– Vi gjorde ingenting av det vi hade pratat om innan och det går att hitta många tekniska fel i första halvlek. I grunden så är det att vi helt enkelt inte är där och tar lite för enkelt på uppgiften helt enkelt, säger Sixtensson efter matchen.

Kan det vara på grund av att ni skulle vara serieledare om ni vann matchen?

— Nej, det har vi inte pratat så mycket om faktiskt överhuvudtaget. Jag tror det är mer att det skulle gå enklare än vad det var helt enkelt. Vi var inte beredda att göra de saker som krävs kraftmässigt, säger han.

”Matchen är avgjord efter sex minuter"

Efter paus var det ett annat Villa som klev ut på isen. Det hann knappt gå en minut av andra halvlek innan David Karlsson gjorde matchen första mål.

– Vi kommer inte upp i den nivån vi vill i första halvlek och går in i omklädningsrummet i paus och snackar i hop oss, får lite skäll och pratar vad vi gör bra och mindre bra. Vi vänder på det och går ut och gör en riktigt bra andra halvlek redan från minut ett så matchen är avgjord efter sex minuter i andra halvlek när vi leder med 3-0. Det kändes som om vi fick mycket energi och att vi gjorde bra saker och det fortsatte hela andra halvlek, säger Johan Esplund, som gjorde 4-0.

Slutresultatet blev sedan 6-2 till bortalaget. Gripen kämpade på men kunde inte komma ikapp lokalrivalen.

Nu lämnar Villa år 2015 med att vara serieledare.

— Man behöver vara däruppe för att kunna vara förberedda inför ett slutspel och vara bland topp två för att kunna få en bra lottning till en SM-final. Men om det blir i år eller nästa år det vet jag inte, men det är målet och vi är en bra bit på vägen när vi gör rätt saker, säger Esplund.

Tycker ni att ni har en bra chans att nå en SM-final med det spel som ni har nu?

— Ja det tycker jag. Vi är långt ifrån nöjda med det spel som vi har och jag tycker väl att vi har det stabilaste spelet just nu i elitserien faktiskt. Och det syns också i tabellen att vi släpper in väldigt lite mål och jobbar väldigt bra defensivt samt skapar mycket framåt. Vi är ganska stabila, säger Esplund.

Publicerad: