Storskytten missar VM-matchen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tvingas vila: ”Ont i höftböjaren”

Jenny Alm.
Foto: BILDBYRÅN
Jenny Alm.

NÆSTVED. Jenny Alm spelar inte mot Kuba i kväll.

Hon har ont i höftböjaren och vilar för att vara klar för åttondelsfinalen.

– Därför är det viktigt att Linnea är redo för spel, säger förbundskapten Thomas Sivertsson.

Om inte Polen tar poäng mot Nederländerna i matchen före Sveriges måste Blågult, för att bli gruppetta i handbolls-VM, vinna mot Kuba i kväll med 22 mål plus antalet mål som Nederländerna besegrar Polen med.

Men man tvingas jaga de där målen utan sitt förstaval i VM på vänsternio: Jenny Alm.

Hon fick ont i höftböjaren i den senaste matchen.

– Hon klarar alla tester men rekommendationen är att hon inte ska spela för att få två dagars rehab till och vara 100-procentig i åttondelen på söndag, säger läkaren Michael Svensson-Hendelberg efter dagens matchvärmning på förmiddagen.

Torstenson haltade

Den andra storskytten på vänsternio, Linnea Torstenson, diskuterade mycket med det medicinska teamet på matchvärmningen i dag och haltade lite lätt.

– Linnea har inga symptom från sin knäled. Men hon fick en lårkaka senast där svullnaden nu har börjat gå ner mot knäet och det känns lite obehagligt. Men hon får spela, säger Svensson-Hendelberg.

Vad betyder det för dig och laget att Alm inte kan spela, Thomas Sivertsson?

– Vi har många alternativ kvar. Linnea spelar och då tar hon den skytterollen. Jamina är det snabba spelvalet på vänsternio och Johanna Ahlm kan också spela där. Det är viktigt att Linnea är redo för vi förväntar oss att Kuba spelar 6-0-försvar (en defensivare försvarsvariant) och då blir skyttet viktigt, säger förbundskaptenen.

Publicerad: