Säker seger för mästaren – poäng igen för Ericsson

avAnna Andersson

1 av 3
Verstappen tvingades bryta med bara tre varv kvar. Det innebar att Ericsson klättrade upp till tiondeplats och tog en VM-poäng.

Världsmästaren gjorde allt rätt. Lewis Hamilton vann Kinas GP.

– Det känns skönt att visa att vi är tillbaka, säger han.

Bakom honom körde Marcus Ericsson återigen in på poängplats.

Lewis Hamilton ställde sig lite snett i pole position för att kunna attackera in i den första kurvan och planen höll. Han tog ledningen direkt, han höll den och han gick i mål först efter det att säkerhetsbilen fört bilarna in i mål.

– Det var skönt att ha en helg där allt fungerade, säger Lewis Hamilton som tog sin fjärde seger på banan när han stod på prispallen efter loppet.

– Jag fick bilen precis så som jag ville ha den, jag lyckades kontrollera avståndet ner till  Nico och hade väldigt mycket däck kvar på slutet av lopept. Jag behövde aldrig använda dem eftersom vi avslutade loppet bakom säkerhetsbilen och det var lite av ett antiklimax.

Däcken dog

Förra deltävlingen i Malaysia vann Sebastian Vette från Ferrari, men segern i Kinas GP var ändå Hamiltons andra för säsongen och han utökade sin ledning i mästerskapet.

– Det var skönt att komma tillbaka och vinna sedan vi fått stryk i Malaysia senast, säger Hamilton.

Hans teamkollega Nico Rosberg som var något långsammare än Hamilton i kvalet fick se sig slagen i dag igen. han slutade tvåa.

– Jag gav allt, försökte stänga gapet till Lewis som ledde, men däcken bara dog, säger Rosberg.

Ferraris Sebastian Vettel slutade trea och hans teamkollega Kimi Räikkönen slutade fyra.

– Det var ett bra race. Vi var lite närmare Mercedes på den mjuka gummiblandningen, jag försökte sätta press på dem och göra mitt depåstopp tidigare. När vi sedan körde på den hårda gummiblandningen var Mercedes betydligt snabbare än vad vi var, säger Vettel som tagit två tredjeplatser och en seger i år.

– Vi har tre pallplatser på lika många lopp och har gjort en stor förändring under vintern, vi hoppas vi kan fortsätta att närma oss toppen.

Poäng för Ericsson

Marcus Ericsson slutade på plats tio och tog poäng för andra gången under sin F1-karriär.

– Återigen var det ett fantastiskt resultat för stallet, målet var att ta poäng med båda bilarna och det lyckades vi med, säger han.

– Det var ett svårt lopp med ett par intressanta dueller, jag hade hoppats att våra varvtider skulle bli lite bättre, men jag hade svårt att få framdäcken att arbeta i rätt fönster. Det gjorde att jag inte klarade av att köra snabbare. Allt som allt var det ett bra lopp och jag är glad över att jag tog poäng i dag också.

Han låg på plats elva ett par varv från mål, men eftersom Max Verstappen, Toro Rosso, bröt två varv från mål så flyttades han upp på den sista poängplatsen. Ericsson är nu 13:e man i mästerskapet som leds av Lewis Hamilton före Sebastian Vettel och Nico Rosberg.

Nästa deltävling avgörs i Bahrain om en vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM