Svensk racingtalang kör i Kimi Räikkönens spår

Reporter: Anna Andersson

Publicerad:
Linus Lundkvist kör Formel 3
Foto: Linus Lundqvist racing
Linus Lundkvist kör Formel 3

Han imponerade i Formel 4.
Nu tar Linus Lundqvist nästa steg mot F1.
Han ska köra brittiska Formel 3.
– Det känns stort att få köra ett så klassiskt mästerskap, säger han.

Foto: James Roberts
Fem segrar 2017

Under 2017 körde svensken för Double R Racing, det team som en gång grundades av F1-mästaren Kimi Räikkönen. Han vann fem segrar, tog 11 pallplatser, fem pole positions och nio snabbaste varv när han blev femma i mästerskapet. Nu har han förlängt kontraktet med teamet och ska köra på nästa nivå, F3.
– Jag är fantastiskt glad för möjligheten att få tävla i brittiska Formel 3, säger Linus Lundqvist.

– Det känns stort att få köra ett så klassiskt mästerskap. Vi har jobbat för det här hela vintern och jag är så tacksam för att vi lyckats få till det här tillsammans med Double R Racing. Vårt samarbete fungerade väldigt bra i Formel 4 och jag är extremt spänd på att ta det till nästa nivå i Formel 3. Det kommer att bli en ännu större utmaning, förstås, men jag tar mig an detta med målsättningen att vinna.

”Går in med en positiv känsla”

Ifjol körde han en deltävling i mästerskapet, på Spa-Francorchampis i Belgien.
– Jag lärde mig mycket vid inhoppet på Spa, och det var en av de stora höjdpunkterna för mig förra säsongen, berättar Lundqvist.

– Jag hittade mer och mer fart och mot slutet av helgen var jag bara några tiondelar efter de allra snabbaste. F3-bilen är otroligt rolig att köra. Dessutom är jag bekant med alla banorna på kalendern, vilket förstås underlättar en del. Jag har fortfarande massor att lära, men jag går in i försäsongstesterna med en positiv känsla. Det ska bli grymt kul!

Brittiska F3 är ett av de mest prestigefyllda mästerskapen som finns för förare som försöker att arbeta sig framåt för att ta en plats i F1. Mästerskapet har vunnits av förare som Jackie Stewart (1964), Emerson Fittipaldi (1969), Ayrton Senna (1983), Mika Häkkinen (1990) och Red Bulls F1-föare Daniel Ricciardo (2009). Två svenskar har kört hem mästartiteln, Gunnar Nilsson (1975) och Stefan "Lill-Lövis" Johansson (1980), Marcus Ericsson tävlade också i det mästerskapet innan han gick vidare mot F1.
Under årets säsong avgörs åtta deltävlingar och varje hel kör de tävlande tre lopp.
Säsongen startar i månadsskiftet mars/april.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN