Xavi om Neymar: ”Måste skydda honom”

Foto: MYRIAM ADAM / AFPTV
SPORTBLADET

Neymar, 26, har skapat rubriker sedan övergången till PSG.

Nu går Xavi in och försvarar brassen.

– Fotbollsvärlden måste skydda honom, säger spanjoren enligt RMC Sport.

Neymar, 26, blev världens dyraste fotbollsspelare när han gick från Barcelona till Paris Saint-Germain för cirka 2,2 miljarder kronor i somras.

Sedan dess har han skapat rubriker i Frankrike.

Förutom att glänsa på planen har superstjärnan bland annat uppmärksammats för bråket med lagkamraten Edinson Cavani, för att han blivit utbuad av sina egna supportrar och för konflikten med sin gamla klubb.

”Sätter glans på fotbollen”

Det har också stormat runt brassen för hans livsstil utanför planen och senast i veckan skapade han nya reaktioner efter att ha stått över en match efter sitt födelsedagsfirande.

Nu går Xavi in och försvarar 26-åringen.

– Det är en spelare som förtjänar uppmärksamhet och som fotbollsvärlden måste skydda, för han sätter glans på fotbollen, säger Xavi enligt RMC Sport.

Duon spelade ihop i Barcelona och Xavi ser Neymar som en självklar favorit till Ballon d’Or, priset till världens bästa fotbollsspelare, framöver.

”Måste förstå det”

– Jag har stor respekt för honom. Jag är övertygad om att han blir nästa spelare att vinna priset efter Messi (Lionel) och Ronaldo (Cristiano), som börjar komma upp i ålder. Neymar har en individuell skicklighet som knappt finns någon annanstans i världen, förutom hos Messi som man kan jämföra honom med, säger Xavi.

Neymar har också gjort sig känd för att provocera sina motståndare på planen, men även där tar Xavi anfallaren i försvar.

– Det kan tolkas som brist på respekt, men så är det inte. Jag som känner honom personligen vet att det inte är så. Han spelar för skojs skull. Det är en brasiliansk mentalitet, titta på Dani Alves som spelar för att det är kul. Neymar är likadan och man måste förstå det.

Här är fotbollens 10 dyraste övergångar 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM

Xavi

Neymar

Fotboll

Ligue 1