Hotet mot svenskorna: ”Jag är orolig”

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

PYEONGCHANG. Frida Hansdotter är ett av Sveriges största medaljhopp i OS.

Men Anja Pärson är inte övertygad om att det blir succé.

– Jag är orolig, säger experten.

Frida Hansdotter har tagit medalj i fyra raka världsmästerska, men svenskan saknar en OS-medalj. Efter en fjärde- och femteplats i inledningen av säsongen har Hansdotter varit på pallen i fem raka storslalomtävlingar inför OS. 

Ändå är Anja Pärson inte säker på att det blir medalj för svenskan. 

– Snön talar väl inte riktigt för vårt gäng. I alla fall inte för Frida med det här aggressiva. Hon vill ha lite isigare. Allting talar för Shiffrin med det här underlaget, men jag är orolig för att underlaget även passar Wendy (Holdener) och Petra (Vlhova) bättre än för Frida, säger hon.

Hansdotter själv är inte lika oroad.

– Jag skulle säga att det är annorlunda aggressivt. När man åker till USA är det mer torr aggressivt och det kan jag ha lite svårt med men det här  känns annorlunda. Vi har ju legat här och tränat och det har känts bra, säger hon.

”Inte så lätt att åka fort”

För Sara Hector, som kör måndagens storslalom tillsammans med Hansdotter och Estelle Alphand, har underlaget dock varit en utmaning. 

– Det är ett fint underlag, men det är inte så lätt att åka fort på det. Det är åt det lite mjukare hållet på på snön och det har varit svårt att känna att man går med full kraft. Det känns som att man gräver lite i snön och inte riktigt får släppet. Där finns det fortfarande lite grand att hitta lite bättre feeling. 

Är du orolig? 

– Nej, jag känner mig lugn och trygg och det känns kul. 

OS-debutanten Alphand tror att underlaget passar henne. 

– Det känns ganska bra för mig. Det är lite som USA-snö så den är lite olik Europa, men det är bara att vänja sig. Vi är redo.

ARTIKELN HANDLAR OM