Federer vidare i Wimbledon – 29 raka set utan förlust

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix

avJacob Larsson

SPORTBLADET

Tennislegendaren Roger Federer är vidare till åttondelsfinal i Wimbledon.

Under fredagskvällen slog han tysken Jan-Lennard Struff i tre raka set.

Därmed har 36-åringen nu 29 raka set utan förlust i Wimbledon.

Roger Federer är med sina 20 grand slams en av tidernas mest framgångsrika tennisspelare.

Som 35-åring vann han i fjol Wimbledon för åttonde gången utan att förlora ett enda set i hela turneringen, precis som Björn Borg gjorde 1976.

Och årets turnering har börjat lika storslaget för den 36-årige schweizaren.

”Gjorde bra ifrån mig”

Sedan tidigare har han eliminerat de båda slovakerna Lukas Lacko och Dusan Lajovic i tre raka set, och i den tredje omgången blev det tyske Jan Lennard Stuff som fick packa väskorna efter att Federer övertygande segrat med 6–3, 7–5, 6–2.

– Jag tycker att jag gjorde väldigt bra ifrån mig i dag. Det var tight och tufft, men jag lyckades serva bra, säger Federer själv efter matchen.

I och med segern har 36-åringen nu 29 (!) raka set utan förlust i Wimbledon. I nästa omgång väntar franske Adrian Mannarino.

▪▪▪

Fjolårsfinalisten Venus Williams är utslagen.

Kiki Bertens, som ligger på tjugonde plats på världsrankingen, blev för svår i tredje omgången. Nederländskan vann en jämn batalj med 6–2, 6–7, 8–6.

Nioenderankade Williams slog ut svenskhoppet Johanna Larsson i första omgången, och hade chansen att vinna sin sjätte Wimbledon-titel. Nu får hon ta nya tag nästa år i stället.

▪▪▪

Bättre gick det för Venus syster, Serena Williams.

Hon vann i två raka set mot 62-rankade Kristina Mladenovic. Därmed har 36-årige Williams nu 17 raka matcher utan förlust i Wimbledon, en turnering hon inte medverkade i i fjol på grund av barnafödande.

Tack vare segern är storstjärnan vidare till fjärde omgången. Williams anses vara en tennisens största genom tiderna, med hela 23 grand slams på sitt cv.

ARTIKELN HANDLAR OM