Tjustkulle – rena rama drömarenan för Villa

SPORTBLADET

18 mål på nya favoritarenan

Vetlanda har släppt in 35 mål hemma på Tjustkulle den här säsongen – mer än hälften, 18, har trillat in mot Villa /Lidköping.

– När vi får hål på dom så måste de anfalla, det passar oss perfekt, säger Villamittfältaren Johan Andersson, 21.

Foto: MOT VM? Johan Andersson, 21, gjorde en ny stormatch på Villas mittfält mot Vetlanda i går (10–5-seger). Nu hoppas han på en plats i VM-truppen.

Andreas Bergwall har i många hemmamatcher varit i det närmaste omutlig i Vetlandamålet. Men inte mot Villa /Lidköping. Den 15 december vann Villa med 8–4 på Tjustkulle. Elva minuter in i onsdagens match spräckte liberon Pär Gustafsson målnollan genom att i sin 100:e match i Villatröjan slå en hörna i nät. VBK:s Stefan Sjöblad kvitterade strax efteråt. Men sedan tog Villa över på allvar.

– Matchen avgörs nog när vi får in 4–1 och 5–1 i början av andra halvlek, säger Johan Andersson.

VM-spelare på fredag?

Båda målen gjordes av den finländske landslagsspelaren Ari Holopainen (tremålsskytt i matchen) som nästa helg reser till ryska Kazan för spel i VM. En som också gärna vill åka till VM-staden i delrepubliken Tatarstan är Johan Andersson. På lördag fyller han 22 år men redan på fredag kan han få en tidig födelsedagspresent när förbundskaptenen Kenth Hultqvist nominerar sin 16-mannatrupp.

– Jag vet inte vad jag ska tro om mina chanser att komma med till VM. Det vore en otrolig bonus för mig. Att jag har fått vara med i landslaget hittills i år gör att jag höjt mig ett snäpp. Jag tror faktiskt att det har påverkat hela laget positivt, säger Andersson.

Villa/Lidköping ligger inför fredagens seriefinal mot Edsbyn tvåa i elitserietabellen. En stor orsak till framgångarna är Anderssons fina insatser i match efter match.

– Det har gått bra. När laget går bra så höjer man sig själv, säger han.

Andersson var lycklig efter matchen på Tjustkulle. En hade lättare att hålla sig för skratt var VBK:s lagkapten Stefan Nordén som drog på sig matchstraff för olämpligt uppträdande efter att ha kastat klubban och protesterat mot ett domslut.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy