”Vill bli den mest framgångsrika vinterolympiern”

avFrida Fagerlund

Sebastian Samuelsson, 20, körde hem ett sensationellt OS-silver i jaktstart.

Nu vill skidskytten bli den mest framgångsrika vinterolympiern i Sverige...

– ... Eller varför inte i hela världen, säger Samuelsson i en intervju med Discovery.

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

Sebastian Samuelsson hade aldrig varit på pallen i världscupen. Efter att ha imponerat stort under måndagens jaktstart knep han en silvermedalj i OS.

– Men så tänkte jag: ”jag skiter i silvermedaljen för brons är också bra”. Sen började jag tänka att silver är också roligt, sa Samuelsson till Sportbladet efter målgången.

”Viktigt att vara kaxig”

I en intervju med Discoverys Anja Pärson utvecklar Samuelsson sina känslor efter knallen och pratar även om hur svenskt skidskytte verkligen är på uppgång.

– När man kommer in som ung är det viktigt att vara lite kaxig, att man verkligen tar för sig och visar att man kan komma från Sverige och vara duktig på skidskytte, säger Sebastian Samuelsson.

20-åringen, som för bara lite mer än ett år sedan körde sin första världscuptävling, påpekar dock att svenska folket bör vara försiktiga med att räkna hem någon större medaljskörd under OS.

– Man måste ändå säga att det här var en skräll och man kan inte förvänta sig att det kommer bli jättemånga fler medaljer det här mästerskapet. Jag ser det som att jag fortfarande är junior och att man lär sig av alla situationer, säger Samuelsson.

Foto: PONTUS ORRE

”Vill bli den mest framgångsrika”

Men framtiden är ljus. Det är inte svårt att lista ut skidskyttens nästa stora mål.

– Jag har ju fortfarande inget guld än, det känns som nästa steg. Sen har jag alltid sagt att jag vill bli den mest framgångsrika vinterolympiern i skidskytte... I Sverige. Eller varför inte i hela världen, säger Samuelsson och ler innan han tillägger:

– Jag känner verkligen att det är det här jag vill hålla på med. Skidskytte är så fantastiskt roligt och jag ser inget slut. Nu är det bara att fortsätta och fortsätta.

ARTIKELN HANDLAR OM