”Det kommer att bli ändringar”

SPORTBLADET

ÅRE. OS blev succé för det alpina landslaget med guld i såväl herrarnas som damernas slalom. 

Men nu riskerar flera tränare att försvinna. 

– Har vi otur försvinner alla, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter. 

Under OS i Sotji för fyra år sedan blev det inga svenska alpina medaljer. Men i Pyeongchang blev det två guld efter att Frida Hansdotter och André Myhrer vunnit i slalom. Trots den blågula succén väntas förändringar i tränarstaben till nästa säsong. 

– Kontinuitet är viktigt. Det gäller att förbättra arbetssättet varje år och det kan man inte göra om man byter alla. Sedan kan någon vilja sluta och då måste man ha en reservplan för det, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter och fortsätter: 

– Har vi otur försvinner alla. Men vi har inte planerat några större förändringar.  Jag skulle  jättegärna behålla samma organisation, men av erfarenhet vet jag att man alltid tappar en eller två.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Tommy Eliasson Winter.

Ingen får sparken

Efter världscupavslutningen i Åre kommer landslagsledningen sätta sig ner och utvärdera säsongen. Redan nu har några tränare aviserat att de slutar.

– Det kommer att bli några förändringar. Men det är inte att någon från sparken, men det är någras livssituationer som förändras och några har sagt att de inte kommer vilja fortsätta. Det är ett speciellt liv det här, säger Eliasson Winter.

Damchefen Lars Melin och herrchefen Heinz Peter Platter ser dock ut att bli kvar. 

– Jag vill vara kvar. Vi ska utvärdera nu efter säsongen. Jag vill gärna ha kritik och höra vad jag kan göra bättre, säger han.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM